Zinfandel oksebuljong
oppskrift på zinfandel beef stock for en rik og smakfull base i dine retter. perfekt for høst- og vintermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss vegetabilsk olje
- 2. 1,5 til 2 kg kjøttfulle storfeben (for eksempel nakkeben, storfe ryggbein eller tverrbent storfeben)
- 3. 2 kopper hakket løk
- 4. ⅔ kopp hakket gulrot
- 5. ⅔ kopp hakket selleri
- 6. 3 liter kaldt vann
- 7. 1 kopp Zinfandel eller annen kraftig rødvin
- 8. 4 store friske timianstilker
- 9. 3 store friske persillekvister
- 10. ¼ teskje hele svarte pepperkorn
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett storfeben; krydre med salt og pepper. Stek til de er dypbrune, og vend av og til, ca. 15 minutter. Bruk tang til å overføre bena til en bolle. Tilsett løk, gulrøtter og selleri i gryten. Stek til de er dypbrune, ca. 10 minutter. Legg bena og eventuelle safter tilbake i gryten. Tilsett 3 liter kaldt vann, vin og de neste 3 ingrediensene. Kok opp. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke til væsken er redusert til 3 1/2 kopper, ca. 3 timer. Sil kraften over i en bolle. La den avkjøles uten lokk i minst 4 timer i kjøleskapet. (Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Skum av fett før du bruker kraften.
- 22. Varm opp olje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett storfeben; krydre med salt og pepper. Stek til de er dypbrune, og vend av og til, ca. 15 minutter. Bruk tang til å overføre bena til en bolle. Tilsett løk, gulrøtter og selleri i gryten. Stek til de er dypbrune, ca. 10 minutter. Legg bena og eventuelle safter tilbake i gryten. Tilsett 3 liter kaldt vann, vin og de neste 3 ingrediensene. Kok opp. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke til væsken er redusert til 3 1/2 kopper, ca. 3 timer. Sil kraften over i en bolle. La den avkjøles uten lokk i minst 4 timer i kjøleskapet. (Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Skum av fett før du bruker kraften.