Hello Fresh Mobile Banner
Zinfandel oksebuljong

Zinfandel oksebuljong

oppskrift på zinfandel beef stock for en rik og smakfull base i dine retter. perfekt for høst- og vintermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss vegetabilsk olje
  • 2. 1,5 til 2 kg kjøttfulle storfeben (for eksempel nakkeben, storfe ryggbein eller tverrbent storfeben)
  • 3. 2 kopper hakket løk
  • 4. ⅔ kopp hakket gulrot
  • 5. ⅔ kopp hakket selleri
  • 6. 3 liter kaldt vann
  • 7. 1 kopp Zinfandel eller annen kraftig rødvin
  • 8. 4 store friske timianstilker
  • 9. 3 store friske persillekvister
  • 10. ¼ teskje hele svarte pepperkorn

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett storfeben; krydre med salt og pepper. Stek til de er dypbrune, og vend av og til, ca. 15 minutter. Bruk tang til å overføre bena til en bolle. Tilsett løk, gulrøtter og selleri i gryten. Stek til de er dypbrune, ca. 10 minutter. Legg bena og eventuelle safter tilbake i gryten. Tilsett 3 liter kaldt vann, vin og de neste 3 ingrediensene. Kok opp. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke til væsken er redusert til 3 1/2 kopper, ca. 3 timer. Sil kraften over i en bolle. La den avkjøles uten lokk i minst 4 timer i kjøleskapet. (Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Skum av fett før du bruker kraften.
  2. 22. Varm opp olje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett storfeben; krydre med salt og pepper. Stek til de er dypbrune, og vend av og til, ca. 15 minutter. Bruk tang til å overføre bena til en bolle. Tilsett løk, gulrøtter og selleri i gryten. Stek til de er dypbrune, ca. 10 minutter. Legg bena og eventuelle safter tilbake i gryten. Tilsett 3 liter kaldt vann, vin og de neste 3 ingrediensene. Kok opp. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke til væsken er redusert til 3 1/2 kopper, ca. 3 timer. Sil kraften over i en bolle. La den avkjøles uten lokk i minst 4 timer i kjøleskapet. (Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Skum av fett før du bruker kraften.