Sitron-Tabbouleh med saftig romanosalat
oppskrift på frisk lemon tabouli med sprø romaine, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp finmalt #1 bulgur
- 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 2 kopper finhakkede tomater
- 1/2 kopp tynne skivede vårløk
- 2 klyper malt kanel
- Salt og nykvernet pepper
- 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
- 2 kopper finhakket flatbladpersille
- 2 spiseskjeer skivede ferske mynteblader
- Møre romaineblader
Fremgangsmåte
- 1Plasser bulguren i en fin sil, skyll den under kaldt rennende vann, klem ut overflødig vann, og la den trekke i sitronsaften i 45 minutter. Bruk en gaffel til å løsne bulguren.
- 2I en bolle, bland sammen tomater, vårløk, kanel, og et par klyper salt og pepper. Drypp over olivenolje og vend forsiktig. Vend inn bulgur, persille og mynte, og bland godt. Sett i kjøleskapet, og rør om av og til.
- 3Smak til og juster krydderne med sitronsaft, salt og pepper. Server med sprø, innerste blader av romanosalat for å skje opp salaten.