Hello Fresh Mobile Banner
3-ingredienser flaky flatbrød

3-ingredienser flaky flatbrød

Lær hvordan du lager en sprø og deilig flatbrød med kun tre ingredienser. Perfekt for raske måltider eller som snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 2 kopper pluss 1 spiseskje allsidig mel
  • 1 teskje kosher salt
  • 1/2 teskje bakepulver
  • Olivenolje (til smøring)
  • 1 kopp (2 staver) usaltet smør, myknet, delt

Fremgangsmåte

  1. 1Sikt mel, salt og bakepulver i en stor bolle. Lag en fordypning i midten og tilsett sakte 2/3 kopp vann, blandingen med hendene eller en tresleiv, til en klissete deig dannes. Elt deigen i bollen til den er glatt og elastisk, ca. 4 minutter. Overfør deigen til et rent arbeidsbord. Tørk ut bollen og smør den lett med olje. Sett deigen tilbake i bollen, dekk med et kjøkkenhåndkle, og la den hvile i 30 minutter. Vend ut deigen på et rent arbeidsbord. Bruk en deigskrape eller en stor kniv, del deigen i 6 like store deler. Form til baller, dekk til, og la hvile i ytterligere 15 minutter. Smør et stort kokie-ark eller undersiden av et stekebrett med 1 ss smør. Legg et annet stekebrett med kant og dekk med bakepapir. Plasser 1 del av deigen på det forberedte kokie-arket. Trykk ut til en flat oval med fingertuppene, og smør deretter 2 ss smør over deigen. Press og skyv deigen utover med fingertuppene, og strekk den til en veldig tynn oval, ca. 30x25 cm. Begynn ved den ene lange enden, og rull deigen over seg selv til en lang tube ca. 2,5 cm bred; trykk lett for å flate den litt. Begynn ved den ene korte enden, og rull deigen til en spiral som en julekake. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett; dekk med et kjøkkenhåndkle. Gjenta med resten av deigen. Frys, dekket, i 15 minutter. Arbeid med én og én deig, vipp spiralen på siden og trykk den flat til en skive med håndflaten. Bruk en kjevle og kjevle ut til en grov oval på ca. 20x10 cm. Overfør til fryseren. Gjenta med de resterende spiraler og frys til de skal brukes. Varm opp 1 ss smør i en takke- eller stor non-stick