Hello Fresh Mobile Banner
Grunnleggende paibunn

Grunnleggende paibunn

lær hvordan du lager en enkel og deilig paibunn. perfekt for kaker og paier, med enkle steg og tips for et perfekt resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 ½ kopp usaltet, ubleket hvetemel
  • ½ teskje salt
  • 12 spiseskjeer (1 ½ staver) kaldt usaltet smør, delt i spiseskje-størrelser
  • ½ kopp kaldt fettstoff (for eksempel kortning)
  • ¼ til ½ kopp iskaldt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Bland mel og salt i en stor bolle. Tilsett smør og bland sammen med fingertuppene eller en paideigskutter til blandingen er veldig grov — på størrelse med erter. Deretter tilsetter du fettstoffet, og fortsetter å blande med fingertuppene. Blandingen skal fortsatt være veldig grov.
  2. 2Tilsett 4 spiseskjeer av vannet og bland godt sammen. Hvis deigen ikke holder sammen når du former den i hånden, tilsett litt mer vann. Ikke arbeid deigen for mye. Del deigen i to like deler og form hver del til tykke skiver. Pakk hver skive inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time eller over natten.
  3. 3Ta ut én deigskive fra kjøleskapet. Pakk den ut og kjevle den ut på en lett melet arbeidsflate eller mellom to ark med bakepapir til en sirkel på omtrent 1/8 tomme tykk og 2 tommer større enn paiformen. Arbeid raskt, ettersom deigen kan bli klebrig. Bruk en slikkepott for å løfte deigen, og brett den løst i to og deretter i fire. Overfør den forsiktig til paiformen, og plasser hjørnet av deigen i midten av formen. Åpne opp deigen og trykk den lett inntil formen for å få den til å passe. Hvis deigen revner, trykk den forsiktig sammen igjen. Trim deigen slik at det er en overheng på 1 tomme. Hvis du lager en enkel bunn, brett kanten under og pynt den dekorativt med en fløytekant.
  4. 4Gjenta kjevleprosessen for en toppdeig eller for en annen bunn. Diameteren på en toppdeig bør være 9 tommer for en 8-tommers pai og 10 tommer for en 9-tommers pai.
  5. 5Følg de individuelle oppskriftene for fyll og baking.