Mosede poteter med timian- og sitron-smør
oppskrift på deilige mashede poteter med frisk timian og sitron smør. enkel å lage, perfekt som tilbehør til hovedretten. lær hvordan du gjør det!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 10 spiseskjeer (1 1/4 staver) smør, romtemperert
- 4 teskjeer finhakket fersk timian
- 1 spiseskje finhakket sitrusskall (bare den gule delen)
- 4 pund russetpoteter, skrelte og delt i 2-tommers biter
- 1 1/2 kopper halvhav og helmelk
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 3Bland smør, timian og sitron i en liten bolle. Krydre med salt og pepper. (Smør kan lages tre dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Ta det ut av kjøleskapet og la det bli romtemperert før bruk.)
- 4Legg potetene i en stor kjele. Tilsett nok kaldt vann til å dekke. Kok opp. Dekk delvis til og kok til potetene er veldig møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet. Sett potetene tilbake i samme kjele og mos dem. Varm opp halvparten og halvparten i en liten kjele over middels varme til det er varmt; rør det inn i potetene. Sett til side 2 spiseskjeer av sitron- og timian-smøret. Bland resten av smøret inn i potetene. Krydre etter smak med salt og pepper. Overfør de moste potetene til en stor bolle. Topp med 2 spiseskjeer smør og server.