Hello Fresh Mobile Banner
Havre- og gulrotkaker

Havre- og gulrotkaker

Lær hvordan du lager deilige havregryn gulrotkjeks med en enkel oppskrift. Perfekt for en sunn snack eller frokost. Enkel å lage og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 3/4 kopp smør, myknet
  • 3/4 kopp pakket brunt sukker
  • 1 egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 kopp hvetemel
  • 3/4 kopp sammalt hvete-mel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje natron
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 2 kopper havregryn
  • 1 kopp revne gulrøtter
  • 1/2 kopp rosiner
  • 1/4 kopp hakkede valnøtter
  • 1 spiseskje grovt sukker, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir på en bakeplate.
  2. 2Pisk smør og brunt sukker sammen i en bolle med en elektrisk mikser til det er glatt og kremaktig; tilsett egg og vaniljeekstrakt og pisk til det er godt blandet.
  3. 3Sikt sammen hvetemel, sammalt hvete, bakepulver, kanel, natron og nellik i en bolle; vend det inn i smørblandingen til det akkurat er blandet. Vend inn havregryn, gulrøtter, rosiner og valnøtter i deigen. Sett store klatter av deigen på den forberedte bakeplaten og dryss hver med grovt sukker.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen til kantene er lett brune, ca. 10–12 minutter.