Havre- og gulrotkaker
Lær hvordan du lager deilige havregryn gulrotkjeks med en enkel oppskrift. Perfekt for en sunn snack eller frokost. Enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 3/4 kopp smør, myknet
- 3/4 kopp pakket brunt sukker
- 1 egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 kopp hvetemel
- 3/4 kopp sammalt hvete-mel
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/4 teskje natron
- 1/4 teskje malt nellik
- 2 kopper havregryn
- 1 kopp revne gulrøtter
- 1/2 kopp rosiner
- 1/4 kopp hakkede valnøtter
- 1 spiseskje grovt sukker, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir på en bakeplate.
- 2Pisk smør og brunt sukker sammen i en bolle med en elektrisk mikser til det er glatt og kremaktig; tilsett egg og vaniljeekstrakt og pisk til det er godt blandet.
- 3Sikt sammen hvetemel, sammalt hvete, bakepulver, kanel, natron og nellik i en bolle; vend det inn i smørblandingen til det akkurat er blandet. Vend inn havregryn, gulrøtter, rosiner og valnøtter i deigen. Sett store klatter av deigen på den forberedte bakeplaten og dryss hver med grovt sukker.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til kantene er lett brune, ca. 10–12 minutter.