Mørk sjokolade med myntefudge
oppskrift på deilig mørk sjokolade mynt fudge, perfekt som søt liten snack eller gave. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1. 6 unser bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
- 2. 1/4 kopp marshmallowkrem
- 3. 1 1/2 unser usøtet sjokolade, hakket
- 4. 1/2 teskje peppermintekstrakt
- 5. 1 1/2 kopper sukker
- 6. 3/4 kopp søtet kondensert melk
- 7. 1/3 kopp vann
- 8. 1/3 kopp piskekrem
- 9. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, skåret i biter
- 10. 24 kandiserte fiolletter* (valgfritt)
- 11. *Finnes i kjøkkenutstyrsbutikker og spesialforretninger.
Fremgangsmåte
- 1Belegg en 9 x 5 tommelåpne brødform med folie, slik at sidene overlapper. Legg de første fire ingrediensene i en metallbolle. Bland sukker, melk, vann, fløte og smør i en tung, 3-liters kjele. Rør over middels lav varme til sukkeret er oppløst. Bruk en kakesvamp dyppet i vann til å børste ned sukkerkrystaller fra sidene av kjelen. Øk varmen til høy; kok opp til en kraftig, rullende kok. Reduser varmen til middels høy; rør sakte med en tresleiv til termometeret med klype viser 112°C (232°F), omtrent 9 minutter. Hell den kokende blandingen over ingrediensene i bollen; skrap ikke ut kjelen. Rør kraftig med tresleiv til sjokoladen smelter og fudgen tykner litt, omtrent 2 minutter (blandingen skal fortsatt være veldig myk og blank). Hell umiddelbart fudgen i den forberedte formen; jevn ut toppen med en silikonspatel. Sett fudgen i kjøleskapet til den er fast nok til å kuttes, ca. 2 timer. Løft fudgen ut av formen ved hjelp av folien. Brett ned sidene av folien. Trim endene på fudgen. Skjær i 24 biter. Trykk en kandisert fiol i midten av hver, hvis ønskelig. (Kan lages en uke i forveien. Oppbevar i lufttett beholder. Server ved romtemperatur.)