And med and med portvin- og hvitløksaus

And med and med portvin- og hvitløksaus

oppskrift på saftig and med fyldig port-vin-hvitløkssaus, perfekt for spesielle anledninger eller helgefeiring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 5-punds andekylling, fersk eller tint, tint (nakkekjøtt, hjerte og innmat reservert)
  • 2. 1 middels stor løk, delt i fire
  • 3. 1 gulrot, grovhakket
  • 4. 1 selleristilk, grovhakket
  • 5. 4 1/2 kopper vann
  • 6. 2 spiseskjeer (1/4 stang) smør
  • 7. 6 store hvitløksfedd, skivet
  • 8. 1 kopp ruby Portvin
  • 9. 1 spiseskje allsidig mel
  • 10. 1/3 kopp soyasaus
  • 11. 3 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 12. 3 store hvitløksfedd, presset
  • 13. 1 teskje grovt salt
  • 14. 1 teskje nykvernet pepper
  • 15. 1 teskje tørket timian

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag saus: Kutt av duckens vingeender ved leddet. Kombiner nakke, hjerte, lever og vingeender i en stor kjele. Tilsett løk, gulrot og selleri i kjelen. Hell i 4 1/2 kopper vann og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 1 time. Sil kraften over i en middels stor kjele. Kok opp kraften og la den redusere til 1 kopp, ca. 15 minutter. Smelt 1 spiseskje smør i en tykk, stor stekepanne over middels varme. Tilsett skivet hvitløk og sautér til den er gyllen, ca. 2 minutter. Tilsett portvin og kok i 5 minutter. Tilsett den reduserte duckkraften og kok til den er redusert til 1 kopp, ca. 8 minutter. Bland resten av smøret og melet i en liten bolle. Visp det inn i sausen og la det småkoke til den tykner, ca. 1 minutt. Krydre sausen med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp før servering.)
  2. 22. Kutt av duckens vingeender ved leddet. Kombiner nakke, hjerte, lever og vingeender i en stor kjele. Tilsett løk, gulrot og selleri i kjelen. Hell i 4 1/2 kopper vann og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 1 time. Sil kraften over i en middels stor kjele. Kok opp kraften og la den redusere til 1 kopp, ca. 15 minutter.
  3. 33. Smelt 1 spiseskje smør i en tykk, stor stekepanne over middels varme. Tilsett skivet hvitløk og sautér til den er gyllen, ca. 2 minutter. Tilsett portvin og kok i 5 minutter. Tilsett den reduserte duckkraften og kok til den er redusert til 1 kopp, ca. 8 minutter. Bland resten av smøret og melet i en liten bolle. Visp det inn i sausen og la det småkoke til den tykner, ca. 1 minutt. Krydre sausen med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp før servering.)
  4. 44. Lag and: Forvarm ovnen til 200°C. Trim bort overflødig fett fra hulrommet i anden. Bruk en gaffel til å stikke flere hull i skinnet på anden. Plasser anden, med brystet opp, på en rist i en stor stekeplate. Pensle soyasaus over anden. Bland sennep og presset hvitløk i en liten bolle. Pensle sennepsblandingen over anden. Bland salt, pepper og timian i en annen liten bolle. Strø krydder- og urtblandingen over anden og inni hulrommet. Stek anden i 45 minutter. Vend anden og stek, med brystet ned, i 30 minutter. Vend igjen og stek med brystet opp til den er dyp gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 15 minutter til. Overfør anden til et fat. Server med saus.
  5. 55. Forvarm ovnen til 200°C. Trim bort overflødig fett fra hulrommet i anden. Bruk en gaffel til å stikke flere hull i skinnet på anden. Plasser anden, med brystet opp, på en rist i en stor stekeplate. Pensle soyasaus over anden. Bland sennep og presset hvitløk i en liten bolle. Pensle sennepsblandingen over anden. Bland salt, pepper og timian i en annen liten bolle. Strø krydder- og urtblandingen over anden og inni hulrommet. Stek anden i 45 minutter. Vend anden og stek, med brystet ned, i 30 minutter. Vend igjen og stek med brystet opp til den er dyp gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 15 minutter til. Overfør anden til et fat. Server med saus.