
Klassisk sjokolademilkshake
Lær hvordan du lager en klassisk sjokolademilkshake med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varm sommerdag eller som en søt dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 5 minutter
Porsjoner: 2
drikke
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper sukker
- 2. 1 kopp vann
- 3. 1/2 kopp usøtet kakaopulver (helst Dutch prosess)
- 4. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 5. 4 spiseskjeer melk
- 6. 6 kopper vaniljeis
Fremgangsmåte
- 11. Rør sukker og vann i en tykk, middels stor kjele over middels lav varme til sukkeret er oppløst. Øk varmen og kok opp. Ha kakaopulver i en liten bolle. Visp gradvis inn sukkerlaken. Returner blandingen til samme kjele. Kok opp i 1 minutt under konstant visping. Hell over i en bolle. Visp inn vanilje og avkjøl helt. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er kaldt, minst 1 time. (Sukkerlaken kan lages én uke på forhånd. Oppbevares kjølig.) Hell 3 spiseskjeer sjokoladesirup og 1 spiseskje melk i en blender. Tilsett 1 1/2 kopper iskrem og kjør til det er jevnt. Hell i et glass. Gjenta i tre omganger, med 3 spiseskjeer sirup, 1 spiseskje melk og 1 1/2 kopper iskrem for hver milkshake.
- 22. Rør sukker og vann i en tykk, middels stor kjele over middels lav varme til sukkeret er oppløst. Øk varmen og kok opp. Ha kakaopulver i en liten bolle. Visp gradvis inn sukkerlaken. Returner blandingen til samme kjele. Kok opp i 1 minutt under konstant visping. Hell over i en bolle. Visp inn vanilje og avkjøl helt. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er kaldt, minst 1 time. (Sukkerlaken kan lages én uke på forhånd. Oppbevares kjølig.)
- 33. Hell 3 spiseskjeer sjokoladesirup og 1 spiseskje melk i en blender. Tilsett 1 1/2 kopper iskrem og kjør til det er jevnt. Hell i et glass. Gjenta i tre omganger, med 3 spiseskjeer sirup, 1 spiseskje melk og 1 1/2 kopper iskrem for hver milkshake.