Langtidsstekt andalusisk lam og poteter

Langtidsstekt andalusisk lam og poteter

oppskrift på slow-roasted andalusian-style lamb and potatoes. perfekt for en smakfull og mør rett som krever litt tid, men gir stor smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 270 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 hvitløksfedd, knust
  • 2 spiseskjeer ferske timianblader
  • 2 spiseskjeer kosher-salt, pluss mer
  • 4 ferske laurbærblader, delt
  • 1,4 kg Yukon Gold-poteter (6–8), skrelt og skåret i 1/4" skiver, delt
  • 7 spiseskjeer olivenolje, delt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1,5–2 kg benfri lammelår med bein
  • 900 g tomater, skåret i 1/4" skiver
  • 2 mellomstore løk, skåret i 1/2" skiver
  • 2 kopper tørr hvitvin

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Bland hvitløk, timian og 2 spiseskjeer salt i en liten bolle. Bruk fingertuppene til å gni inn blandingen til den ligner våt sand (større biter av hvitløk vil bli værende); sett til side. Knus laurbærbladene. Bland halvparten av potetene med 1 spiseskje olje og 1 knust laurbærblad i en stor stekepanne. Krydre med salt og pepper, og vend godt slik at det dekker. Fordel potetene i ett lag. Legg lammet oppå potetene og gni inn hvitløkblandingen. Legg lagvis tomater, løk, de resterende 3 knuste laurbærbladene og de resterende potetene rundt og opp langs sidene av lammet, krydre med salt og pepper, og drypp med de resterende 6 spiseskjeene olje etter hvert (lammet vil nesten være dekket). Hell vinen i pannen, og dekk tett med aluminiumsfolie. Stek til lammet er veldig mørt, ca. 3-4 timer. Fjern folien og øk ovnstemperaturen til 220°C (425°F). Stek videre, og snu lammet halvveis, til det er gyllent, i ytterligere 20-25 minutter. La det hvile i stekepannen i 15-20 minutter. FORBEREDING: Lammet kan stekes to dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp før videre tilberedning. Trekk kjøttet av bena i store biter; kast ben og fett. Legg kjøtt og grønnsaker på et serveringsfat. Skum av fett fra overflaten av kokevæsken i pannen. Skje litt av kokevæsken over lammet og grønnsakene, og server resten ved siden av.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Bland hvitløk, timian og 2 spiseskjeer salt i en liten bolle. Bruk fingertuppene til å gni inn blandingen til den ligner våt sand (større biter av hvitløk vil bli værende); sett til side. Knus laurbærbladene.
  3. 3Bland halvparten av potetene med 1 spiseskje olje og 1 knust laurbærblad i en stor stekepanne. Krydre med salt og pepper, og vend godt slik at det dekker. Fordel potetene i ett lag.
  4. 4Legg lammet oppå potetene og gni inn hvitløkblandingen. Legg lagvis tomater, løk, de resterende 3 knuste laurbærbladene og de resterende potetene rundt og opp langs sidene av lammet, krydre med salt og pepper, og drypp med de resterende 6 spiseskjeene olje etter hvert (lammet vil nesten være dekket). Hell vinen i pannen, og dekk tett med aluminiumsfolie.
  5. 5Stek til lammet er veldig mørt, ca. 3-4 timer. Fjern folien og øk ovnstemperaturen til 220°C (425°F). Stek videre, og snu lammet halvveis, til det er gyllent, i ytterligere 20-25 minutter. La det hvile i stekepannen i 15-20 minutter. FORBEREDING: Lammet kan stekes to dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp før videre tilberedning. Trekk kjøttet av bena i store biter; kast ben og fett. Legg kjøtt og grønnsaker på et serveringsfat. Skum av fett fra overflaten av kokevæsken i pannen. Skje litt av kokevæsken over lammet og grønnsakene, og server resten ved siden av.