Sjokolade- og peanøttsmørkake med moro
oppskrift på en deilig og morsom sjokolade-peanøttsmør kake som er perfekt for enhver anledning. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. Smørefri vegetabilsk spray
- 2. 1 1/4 kopper allsidig mel
- 3. 1 kopp sukker
- 4. 3/4 kopp naturlig usøtet kakaopulver
- 5. 1 1/2 teskjeer kosher salt
- 6. 1 teskje natron
- 7. 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 9. 1/2 kopp finhakket semisøt eller bittersøt sjokolade (ca. 100 g)
- 10. 1/2 kopp sukker
- 11. 1/4 kopp eggehviter (fra omtrent 2 store egg)
- 12. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 13. 1/4 kopp kremet peanøttsmør
- 14. 6 spiseskjeer (3/4 av en stang) avkjølt usaltet smør, kuttet i 1/4" terninger
- 15. Kosher salt
- 16. 1/4 kopp hakket semisøt eller bittersøt sjokolade (ca. 50 g)
- 17. 1/4 kopp hakkede, tørstede, usaltede pinjekjerner
- 18. Spesialutstyr: En 20x20x5 cm kakeform
Fremgangsmåte
- 11. Sjokoladekake: Forvarm ovnen til 175°C. Smør bunnen og sidene av en kakeform med non-stick spray; kle bunnen med bakepapir. Sikt mel og de neste fire ingrediensene i en stor bolle. Tilsett olje, vanilje og 1 1/4 kopper vann; visp til jevnt. Vend inn hakket sjokolade. Hell røren i den forberedte formen; jevn ut overflaten. Stek til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 35-40 minutter. La kaken avkjøle helt i formen på en avkjølingsrist.
- 22. Sjokoladekake: Forvarm ovnen til 175°C. Smør bunnen og sidene av en kakeform med non-stick spray; kle bunnen med bakepapir. Sikt mel og de neste fire ingrediensene i en stor bolle. Tilsett olje, vanilje og 1 1/4 kopper vann; visp til jevnt. Vend inn hakket sjokolade. Hell røren i den forberedte formen; jevn ut overflaten. Stek til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 35-40 minutter. La kaken avkjøle helt i formen på en avkjølingsrist.
- 33. Peanøttsmør- og smørkrem: Bland sukker og eggehviter i en middels metallbolle som står over en kjele med småkokende vann. Visp konstant til sukkeret er oppløst og blandingen er varm å ta på, ca. 3-4 minutter. Ta av varmen; bruk en elektrisk mikser og pisk på høy hastighet til blandingen er avkjølt og tykk, ca. 5-6 minutter. Pisk inn vanilje, deretter peanøttsmør. Med mikseren i gang, tilsett smør i noen biter av gangen, og pisk mellom hver tilsetning for å blande. Smak til med salt. Bruk en tynn kniv til å løsne kaken fra kanten av formen. Vend kaken opp ned på et serveringsfat. Smør peanøttsmør- og smørkrem over toppen. Pynt med hakket sjokolade og peanøtter. FORHÅNDSLAG: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares lufttett i romtemperatur. Kutt i 5 cm store firkanter.
- 44. Bland sukker og eggehviter i en middels metallbolle som står over en kjele med småkokende vann. Visp konstant til sukkeret er oppløst og blandingen er varm å ta på, ca. 3-4 minutter. Ta av varmen; bruk en elektrisk mikser og pisk på høy hastighet til blandingen er avkjølt og tykk, ca. 5-6 minutter. Pisk inn vanilje, deretter peanøttsmør. Med mikseren i gang, tilsett smør i noen biter av gangen, og pisk mellom hver tilsetning for å blande. Smak til med salt.
- 55. Bruk en tynn kniv til å løsne kaken fra kanten av formen. Vend kaken opp ned på et serveringsfat. Smør peanøttsmør- og smørkrem over toppen. Pynt med hakket sjokolade og peanøtter. FORHÅNDSLAG: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares lufttett i romtemperatur.
- 66. Kutt i 5 cm store firkanter.