Hello Fresh Mobile Banner
Almond Crunch

Almond Crunch

Lær hvordan du lager almond crunch, en smakfull og sprø nøttesnacks som er perfekt til helgen eller som gave. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp skåldede, skivede mandler
  • 2. 1 kopp smør
  • 3. 1 1/4 kopper hvitt sukker
  • 4. 2 spiseskjeer lys mais sirup
  • 5. 2 spiseskjeer vann
  • 6. 2 kopper melk sjokoladebiter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Fordel mandlene i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett. Rist dem i den forvarmede ovnen til de er lett brune, ca. 5 minutter.
  2. 22. Kle en langpanne med aluminiumsfolie.
  3. 33. I en tykk kjele, bland smør, sukker, mais sirup og vann. Kok opp over middels varme, rør konstant til blandingen koker. La det koke uten å røre til det når hard karamellstadiet, 150 grader C (300 grader F). Ta kjelen av varmen.
  4. 44. Arbeid raskt, rør inn mandlene, og hell karamellen i den folieforede langpannen. Tip pannen fra side til side for å spre godteriet jevnt utover. Strø sjokoladebiter over karamellen. La stå i ca. 5 minutter, eller til sjokoladen er blank og myk. Fordel sjokoladen jevnt over godteriet. La det avkjøle til romtemperatur, og sett deretter i kjøleskapet i 1 time. Bryt i små biter.