
Sjokolade, banan, bringebær "kakerlakker"
Utforsk en unik oppskrift med sjokolade, banan, bringebær og overraskende ingredienser. Perfekt for eventyrlystne bakere og dessertelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1,4 unser eggeplommer
- 5,8 unser sukker
- 5 unser eggehviter
- 1,6 unser kakao
- 2 unser peanøtter, finhakket
- 2 kopper kremfløte
- 2,5 unser eggeplommer
- 4 unser sukker
- 5 unser bananpuré
- 1 lime, revet skall
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 2 teskjeer rom
- 3,8 unser bringerpuré
- 0,4 unser sukker
- 0,5 teskje agar
- Temperert sjokolade, til dyping
Fremgangsmåte
- 1For sjokoladekaken: Forvarm ovnen til 175°C. Bruk en mikser og pisk eggeplommene og halvparten av sukkeret til det blir lyst og luftig. I en annen bolle, bruk en mikser og pisk eggehvitene og den andre halvparten av sukkeret til det danner myke til medium stive topper. Vend forsiktig marengsen inn i eggeplommeblandingen. Bland inn kakaopulveret i eggeblandingen. Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett. Strø nøttene over kaken og stek den akkurat til den spretter tilbake når du trykker på den, ca. 6–8 minutter. Avkjøl og oppbevar i fryseren.
- 2For bananmoussen: Bruk en mikser og pisk kremfløten til myke topper. Sett til side i kjøleskapet. I en annen bolle, pisk eggeplommene til de er lyse. Bland sukker og 45 ml vann i en kjele og kok opp. Bruk et sukkertermometer og kok sirupen til 115°C (eller til den når myke bobler). Tilsett umiddelbart i eggeplommene og pisk sammen til miksen er avkjølt. I en bolle, bland puréen, sitrusskallet og smakstilsetningene. Bland alle blandtningene sammen og vent med å bruke.
- 3For bringebærfluidgel: I en kjele, bland puréen og 9 ml vann og kok opp. I en bolle, bland sukker og agar og tilsett i den kokende væsken. Kok sammen i noen sekunder. Ta av varmen og hell over i en beholder for avkjøling. Når den er avkjølt, bruk en håndmikser og emulsifiser blandtningen til den er lys og kremaktig. Vent med å bruke.
- 4For montering: Kutt sjokoladekaken i ovale former eller ønskede figurer. Skjær hver kake horisontalt i to lag. Legg bananmoussen og bringebærfluidgelen på den nederste delen. Legg på den øverste delen av kaken og frys. Dypp kakene i temperert sjokolade og pynt etter ønske.