Sjokolade, banan, bringebær "kakerlakker"

Sjokolade, banan, bringebær "kakerlakker"

Utforsk en unik oppskrift med sjokolade, banan, bringebær og overraskende ingredienser. Perfekt for eventyrlystne bakere og dessertelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1,4 unser eggeplommer
  • 5,8 unser sukker
  • 5 unser eggehviter
  • 1,6 unser kakao
  • 2 unser peanøtter, finhakket
  • 2 kopper kremfløte
  • 2,5 unser eggeplommer
  • 4 unser sukker
  • 5 unser bananpuré
  • 1 lime, revet skall
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 2 teskjeer rom
  • 3,8 unser bringerpuré
  • 0,4 unser sukker
  • 0,5 teskje agar
  • Temperert sjokolade, til dyping

Fremgangsmåte

  1. 1For sjokoladekaken: Forvarm ovnen til 175°C. Bruk en mikser og pisk eggeplommene og halvparten av sukkeret til det blir lyst og luftig. I en annen bolle, bruk en mikser og pisk eggehvitene og den andre halvparten av sukkeret til det danner myke til medium stive topper. Vend forsiktig marengsen inn i eggeplommeblandingen. Bland inn kakaopulveret i eggeblandingen. Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett. Strø nøttene over kaken og stek den akkurat til den spretter tilbake når du trykker på den, ca. 6–8 minutter. Avkjøl og oppbevar i fryseren.
  2. 2For bananmoussen: Bruk en mikser og pisk kremfløten til myke topper. Sett til side i kjøleskapet. I en annen bolle, pisk eggeplommene til de er lyse. Bland sukker og 45 ml vann i en kjele og kok opp. Bruk et sukkertermometer og kok sirupen til 115°C (eller til den når myke bobler). Tilsett umiddelbart i eggeplommene og pisk sammen til miksen er avkjølt. I en bolle, bland puréen, sitrusskallet og smakstilsetningene. Bland alle blandtningene sammen og vent med å bruke.
  3. 3For bringebærfluidgel: I en kjele, bland puréen og 9 ml vann og kok opp. I en bolle, bland sukker og agar og tilsett i den kokende væsken. Kok sammen i noen sekunder. Ta av varmen og hell over i en beholder for avkjøling. Når den er avkjølt, bruk en håndmikser og emulsifiser blandtningen til den er lys og kremaktig. Vent med å bruke.
  4. 4For montering: Kutt sjokoladekaken i ovale former eller ønskede figurer. Skjær hver kake horisontalt i to lag. Legg bananmoussen og bringebærfluidgelen på den nederste delen. Legg på den øverste delen av kaken og frys. Dypp kakene i temperert sjokolade og pynt etter ønske.