
Dobbeltsjokoladekjeks med pekannøtter
Lær hvordan du lager deilige doble sjokolade- og pekannøttkjeks. Perfekt til kaffen eller som en søt snack. Enkel oppskrift for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp hvetemel
- 2. 1/2 teskje natron
- 3. 1/2 teskje salt
- 4. 310 gram bittersøt eller halvsøt sjokolade
- 5. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, i terninger
- 6. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 7. 2 teskjeer instant espressopulver
- 8. 3 store egg
- 9. 1/3 kopp lett pakket brunt sukker
- 10. 1 kopp sukker
- 11. 340 gram sjokoladeknapper
- 12. 1 3/4 kopper hakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 11. Plasser den ene rammen i den øverste tredjedelen og den andre i den nederste tredjedelen av ovnen, og forvarm til 180°C (350°F). Legg bakepapir på to bakeplater.
- 22. Sikt sammen mel, natron og salt i en middels stor bolle og sett til side. Smelt sjokoladen og smøret i toppen av et dobbelkoker over varmt, småkokende vann. Ta av varmen, men hold sjokoladeblandingen over en bolle med varmt vann for å sikre at den ikke stivner.
- 33. I en liten bolle, bland vaniljeekstrakt og espressopulver, og visp til espressopulveret er oppløst. Rør espresso-blandingen inn i sjokoladeblandingen.
- 44. Pisk egg og begge sukkertypene i en 4 1/2-liters bolle med en kraftig elektrisk mikser. Sett bollen over en panne med varmt, småkokende vann. Rør med en håndholdt visp til blandingen er varm å ta på. Fest bollen til mikserstativet. Bruk visp-vedlegget og pisk på høy hastighet til blandingen er blek, tykk og avkjølt, ca. 5 minutter. Vend inn den varme sjokoladeblandingen. Vend inn melet. Rør inn sjokoladebiter og pekannøtter.
- 55. Sett deigen med en skje i runde topper på de to forberedte platene, med ca. 3,8 cm (1 1/2 tommer) mellom hver kake. Stek i 12–14 minutter, eller til kakene er faste. Bytt om på bakeplatene halvveis i steketiden for jevn steking.
- 66. La kakene avkjøle på bakeplatene på wirehyller i ca. 3 minutter, før de flyttes over til wirehyller for å avkjøle helt. Gjenta med resten av deigen.