Dobbeltsjokoladekjeks med pekannøtter

Dobbeltsjokoladekjeks med pekannøtter

Lær hvordan du lager deilige doble sjokolade- og pekannøttkjeks. Perfekt til kaffen eller som en søt snack. Enkel oppskrift for alle nivåer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp hvetemel
  • 2. 1/2 teskje natron
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. 310 gram bittersøt eller halvsøt sjokolade
  • 5. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, i terninger
  • 6. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 7. 2 teskjeer instant espressopulver
  • 8. 3 store egg
  • 9. 1/3 kopp lett pakket brunt sukker
  • 10. 1 kopp sukker
  • 11. 340 gram sjokoladeknapper
  • 12. 1 3/4 kopper hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser den ene rammen i den øverste tredjedelen og den andre i den nederste tredjedelen av ovnen, og forvarm til 180°C (350°F). Legg bakepapir på to bakeplater.
  2. 22. Sikt sammen mel, natron og salt i en middels stor bolle og sett til side. Smelt sjokoladen og smøret i toppen av et dobbelkoker over varmt, småkokende vann. Ta av varmen, men hold sjokoladeblandingen over en bolle med varmt vann for å sikre at den ikke stivner.
  3. 33. I en liten bolle, bland vaniljeekstrakt og espressopulver, og visp til espressopulveret er oppløst. Rør espresso-blandingen inn i sjokoladeblandingen.
  4. 44. Pisk egg og begge sukkertypene i en 4 1/2-liters bolle med en kraftig elektrisk mikser. Sett bollen over en panne med varmt, småkokende vann. Rør med en håndholdt visp til blandingen er varm å ta på. Fest bollen til mikserstativet. Bruk visp-vedlegget og pisk på høy hastighet til blandingen er blek, tykk og avkjølt, ca. 5 minutter. Vend inn den varme sjokoladeblandingen. Vend inn melet. Rør inn sjokoladebiter og pekannøtter.
  5. 55. Sett deigen med en skje i runde topper på de to forberedte platene, med ca. 3,8 cm (1 1/2 tommer) mellom hver kake. Stek i 12–14 minutter, eller til kakene er faste. Bytt om på bakeplatene halvveis i steketiden for jevn steking.
  6. 66. La kakene avkjøle på bakeplatene på wirehyller i ca. 3 minutter, før de flyttes over til wirehyller for å avkjøle helt. Gjenta med resten av deigen.