
Hvitløk-urtenaan
Lær hvordan du lager deilig garlic-herb naan hjemme. En enkel oppskrift som passer til middagen eller som snacks. Perfekt for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2. 2/3 kopp hakkede, myke urter (for eksempel persille, mynte, gressløk og/eller koriander)
- 3. 1 spiseskje kosher-salt
- 4. 1 teskje finrevet sitronskall
- 5. 4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 6. 1 teskje sukker
- 7. 1 (1/4-unse) pakke tørrgjær (ca. 2 1/4 teskjeer)
- 8. 2/3 kopp kulturmelk
- 9. Vegetabilsk olje (til smøring av bolle)
Fremgangsmåte
- 11. Bland hvitløk, urter, salt, sitronskall og 4 kopper mel i en bolle som passer til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland sukker og 1 1/3 kopper varmt vann (105°F–110°F) i en liten bolle. Strø gjær over vannet og la det stå til det skummer (det vil lukte veldig gjæret!), 8–10 minutter. Rør inn kulturmelk. Tilsett dette i de tørre ingrediensene og bland på middels hastighet til en jevn, klissete deig dannes, 5–7 minutter. Overfør deigen til en lett oljet stor bolle. Dekk med plastfolie og la den kjøle seg ned til minst dobbel størrelse, 12–24 timer. (Hvis deigen ikke har doblet seg helt, la den stå i romtemperatur i 30–60 minutter.) Gjem forsiktig ned deigen og hell den ut på en godt melet overflate. Del i fire boller med diameter på 3"–4". Dekk med et melet kjøkkenhåndkle og la heve til den er luftig og spenstig å ta på, 30–45 minutter. Forbered en grill med middels høy, indirekte varme (for kullgrill, bank kullene på den ene siden; for gassgrill, la én eller to brennere være av); pensle risten lett med olje. Arbeid med ett stykke deig om gangen, strekk forsiktig ut til en oval på ca. 10x8 tommer. Grill over direkte varme, snu og roter etter behov, til brødet er stivt og begge sider er lett forkullet, ca. 3 minutter totalt. Flytt over til indirekte varme for å holde det varmt mens du griller det andre stykket deig.