Hjemmelaget ferskost

Hjemmelaget ferskost

Lær hvordan du lager din egen ferske ost hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for å nyte frisk ost i ulike retter og pålegg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 gallon helmelk
  • 1/4 kopp hvit eddik eller eplesidereddik
  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

  1. 1Hell melken i en stor kjele, og varm opp til en temperatur på 195 grader Fahrenheit (90 grader Celsius), eller nesten kokende. Rør kontinuerlig for å forhindre at det brenner seg fast i bunnen av kjelen. Når melken når ønsket temperatur, fjern den fra varmen, og rør inn eddiken. La det stå i 10 minutter.
  2. 2Kled en sil med osteklede, og plasser den over vasken eller en stor bolle eller kjele. Melken skal skille seg i en hvit fast del og en gulaktig væske (myse). Rør inn saltet i melken, og hell deretter gjennom den ostekledde silen. La ostemassen renne av i silen i 1 time. Kast ut mysen.
  3. 3Når osten har rent ferdig, form den til en ball, og fjern den fra ostekledet. Pakk den inn i plastfolie og oppbevar den i kjøleskapet til den skal brukes. Fersk ost varer vanligvis i omtrent en uke.