Hello Fresh Mobile Banner
Sjokoladekjeksdeig

Sjokoladekjeksdeig

Lær å lage deilig chocolate chip cookie dough med vår enkle oppskrift. Perfekt som snack eller til å bruke i kaker og is. Enkel å lage og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 2 1/4 kopper hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje natron
  • 1/4 teskje salt
  • 1 1/2 kopper brunt sukker
  • 1 kopp (2 staver) smør
  • 4 egg
  • 1 kopp melk
  • 1 kopp semisøte sjokoladebiter
  • Spiselig Kokie-deig, oppskrift følger
  • Sjokoladekrem, oppskrift følger
  • Vanilje-smørkrem, oppskrift følger
  • Sjokoladekjeks med sjokoladestykker, oppskrift følger
  • 1/2 kopp (1 stav) smør
  • 1 1/4 kopper hvetemel
  • 1/2 kopp sukker
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 kopp melk
  • 2/3 kopp sjokoladebiter
  • 1 kopp (2 staver) smør
  • 1 1/3 kopper semisøte sjokoladebiter
  • 1 boks søtet kondensert melk
  • 2 kopper (1 pund) smør
  • 1 spiseskje kremost
  • 2 kopper melis
  • 3 spiseskjeer kremfløte
  • 2 1/2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 2 store egg
  • 2 1/4 kopper hvetemel
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 1 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1 kopp (2 staver) smør
  • 1 kopp sukker
  • 1/2 kopp brunt sukker, pakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kled en mini-muffins- eller cupcakeform med 36 mini-muffinsformer (eller en vanlig muffinsform med 24 former).
  2. 2Sikt melet, bakepulveret, natronet og saltet over i en middels stor bolle. Sett bollen til side. I bollen på en elektrisk kjøkkenmaskin med flatpisker, pisk sammen brunt sukker og smør i ca. 5 minutter. Skrap ned sidene av bollen. Tilsett deretter vanilje og egg, ett om gangen, og skrap ned sidene etter hver tilsetting. Sett maskinen på laveste hastighet, og tilsett melblandingen og melken, vekselvis, begynn og avslutt med melet. Ta bollen ut av maskinen og rør inn sjokoladebitene for hånd til de er godt fordelt.
  3. 3Fyll 36 mini-muffinsformer trekvart fulle med røre og stek til de er gjennomstekte, ca. 15 minutter (eller fyll 24 vanlige muffinsformer trekvart fulle og stek i 24 minutter). La muffinsene avkjøle helt.
  4. 4For å montere: Bruk en eplekerner til å fjerne kjernen fra hver cupcake og kast de fjernede delene. Rull Kokie-deigen til en pølse og fyll midten av hver cupcake. Mens sjokoladefudgen fortsatt er varm, smør den på toppen av hver cupcake. Når sjokoladefudgen er helt avkjølt, pynt hver cupcake med vaniljesmørkrem. Bruk to sjokoladechips-Kokies, og smør den ene siden med sjokoladefudge og den andre med vaniljesmørkrem. Sett Kokie-sandwichen sammen og plasser den oppå hver cupcake.
  5. 5Smelt smøret i en kjele og la det avkjøles litt. Rør sammen mel, sukker, natron og salt i en middels stor bolle. Tilsett det smeltede smøret og melken, og rør til det er godt blandet. Når blandingen er helt avkjølt, tilsett sjokoladebitene og rør godt.
  6. 6Smelt smøret i en liten kjele. Når smøret er smeltet, tilsett sjokoladebitene og kondensert melk. Rør konstant til sjokoladen er smeltet og blandingen er glatt.
  7. 7Bland smør og kremost i en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker i 10 minutter. Stopp maskinen og tilsett melis, kremfløte og vanilje. Bland på lav hastighet til det er godt blandet, deretter på middels hastighet i 5 minutter til det er glatt og kremete. Ha frostingen i en sprøytepose med stor stjernetipp.
  8. 8Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Rør sammen mel, natron og salt i en middels stor bolle. I bollen på en elektrisk kjøkkenmaskin med flatpisker, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter. Skrap ned sidene av bollen, og tilsett deretter egg og vanilje. Bland til det er godt kombinert. Med maskinen på lav hastighet, tilsett melblandingen gradvis og bland godt. Ta bollen ut av maskinen og rør inn sjokoladebitene for hånd. Sett deigen i kjøleskapet i 1 time. Rull deigen til kuler på ca. 1/2 tomme i diameter. Legg dem på en smurt bakeplate og stek i 6 til 10 minutter.