Banan-splitt uten smør brownie-pizza

Banan-splitt uten smør brownie-pizza

Lær hvordan du lager en deilig butter-less banan split brownie pizza, en enkel og smakfull dessert perfekt for sommeren eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp smeltet kokosolje, pluss litt til smøring av formen
  • 2. 1 1/4 kopper speltmel
  • 3. 1/2 kopp kakaopulver
  • 4. 2 teskjeer bakepulver
  • 5. 1/4 teskje natron
  • 6. 1 teskje salt
  • 7. 2/3 kopp agavesirup
  • 8. 1/2 kopp eplesaus
  • 9. 115 gram kremost, pisket
  • 10. 1 spiseskje sukker
  • 11. Én 227 grams boks med hermetisk ananas, avrent
  • 12. 1 kopp ferske jordbær, skivet
  • 13. 2 bananer, skivet og vendt i sitronsaft for å forhindre brunfarging
  • 14. 1/4 kopp hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Til browniesene: Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Kle en 23 x 8 centimeter stor kakeform med bakepapir og pensle lett med olje; sett til side. Visp sammen mel, kakaopulver, bakepulver, natron og salt i en middels stor bolle. Tilsett olje, agavesirup og eplesaus direkte i de tørre ingrediensene. Rør til røren er jevn. Hell røren i den forberedte formen. Stek på midterste rille til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 20 minutter.
  2. 22. Til pizzaen: Pisk kremost, sukker og ananas sammen i en bolle med en slikkepott. Fordel blandingen over den avkjølte browniesbunnen. Legg jordbær- og bananskiver over kremostblandingen. Strø over hakkede valnøtter. Frys i minst 30 minutter. For å servere, skjær i skiver som en pizza, og nyt!