Banan-splitt uten smør brownie-pizza
Lær hvordan du lager en deilig butter-less banan split brownie pizza, en enkel og smakfull dessert perfekt for sommeren eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp smeltet kokosolje, pluss litt til smøring av formen
- 2. 1 1/4 kopper speltmel
- 3. 1/2 kopp kakaopulver
- 4. 2 teskjeer bakepulver
- 5. 1/4 teskje natron
- 6. 1 teskje salt
- 7. 2/3 kopp agavesirup
- 8. 1/2 kopp eplesaus
- 9. 115 gram kremost, pisket
- 10. 1 spiseskje sukker
- 11. Én 227 grams boks med hermetisk ananas, avrent
- 12. 1 kopp ferske jordbær, skivet
- 13. 2 bananer, skivet og vendt i sitronsaft for å forhindre brunfarging
- 14. 1/4 kopp hakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- 11. Til browniesene: Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Kle en 23 x 8 centimeter stor kakeform med bakepapir og pensle lett med olje; sett til side. Visp sammen mel, kakaopulver, bakepulver, natron og salt i en middels stor bolle. Tilsett olje, agavesirup og eplesaus direkte i de tørre ingrediensene. Rør til røren er jevn. Hell røren i den forberedte formen. Stek på midterste rille til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 20 minutter.
- 22. Til pizzaen: Pisk kremost, sukker og ananas sammen i en bolle med en slikkepott. Fordel blandingen over den avkjølte browniesbunnen. Legg jordbær- og bananskiver over kremostblandingen. Strø over hakkede valnøtter. Frys i minst 30 minutter. For å servere, skjær i skiver som en pizza, og nyt!


