
Øl- og muslinggrillfest
Lær hvordan du lager en deilig beer clam bake, perfekt for sommerens samlinger. Enkelt å lage, full av smak og ideell for sjømatelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp god olivenolje
- 1 stor gul løk, skivet
- 1 spiseskje kosher-salt
- 1/2 spiseskje nykvernet svart pepper
- 900 gram små røde poteter
- 3 maiskolber, skrellet og delt i to
- 450 gram andouille-pølse, skivet i 2,5 cm tykke skiver
- 12 Manila-havskjell, vasket
- 450 gram blåskjell, renset og børstet
- 450 gram jumbo reker med skall
- To 340 ml flasker med lyst øl
- 6 ferske timianstilker
- 1/2 kopp hakket fersk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en tykkbunnet, 8-liters stor kjele over middels høy varme. Tilsett løken og kok til den er lett brunet, ca. 8 til 10 minutter.
- 2Legg lagvis i kjelen: salt, pepper, poteter, mais, pølse, blåskjell, muslinger og reker. Tilsett øl og timian. Dekk til og kok opp, ca. 10 minutter. Senk varmen og la det småkoke til potetene er møre og blåskjellene og muslingene har åpnet seg, ca. 20 minutter til.
- 3Overfør til et stort serveringsfat, strø over hakket persille og server.