Jordbær- og appelsinmoussé

Jordbær- og appelsinmoussé

Lær hvordan du lager en enkel og deilig jordbær- og appelsinfool. Perfekt som en sommerdessert for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 pund ferske jordbær, renset og skåret i medium terninger (ca. 3 kopper)
  • 2/3 kopp sukker
  • 1 spiseskje appelsinlikør
  • 1 kopp kald kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bland 2 kopper jordbær og 1/2 kopp sukker i en blender eller food processor til det er jevnt. Overfør til en middels stor kjele og kok opp på middels varme til det bobler og akkurat har tyknet. Sett til side for å avkjøle, deretter kjøl ned og avkjøl i omtrent 1 time. Rør inn de resterende 1 koppen jordbær.
  3. 3I en middels ren, kald bolle, pisk krem med de resterende 2 spiseskjeene sukker og likør til det dannes stive topper. Vend den piskede kremen inn i jordbærblandingen. Sett i kjøleskapet til det begynner å stivne, ca. 30 minutter.