
Rabarbrachutney
Lær hvordan du lager en smakfull rhubarb chutney med denne enkle oppskriften. Perfekt til ost, kjøttretter og som tilbehør. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp rosiner
- 2. 1/2 kopp Talavera Muscat-druer
- 3. 1 spiseskje rapsolje
- 4. 1/4 teskje brunt sennep
- 5. 1/2 teskje gul sennep
- 6. 1/4 teskje Aleppo-pepper
- 7. 1 teskje Lucknowi-fennikel
- 8. 1 spiseskje hakket fersk ingefær
- 9. 4 stilker rabarbra, skåret i skiver
- 10. Salt og pepper, etter smak
Fremgangsmåte
- 1Skjær rabarbra i skiver. Varm opp rosiner i Muskat og 1/2 kopp vann til de er myke. Varm opp olje i en middels kjele, tilsett sennepsfrø, Aleppo-chili og Lucknowi, og la det koke til det dufter godt. Tilsett den hakkede ingefæren og la den surre. Ha i rabarbraskivene og stek raskt. Hell i Muskat og rosiner, og la det koke kraftig. Pass på at rabarbraen ikke blir most. Krydre med salt og pepper, ta av varmen og avkjøl raskt.