
Tomatconfit
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull tomato confit. Perfekt til forretter eller som tilbehør. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- Salt
- Nykvernet hvit pepper
- 3 hvitløksfedd, skrelt, delt, fjern spire og finhakket
- 10 basilikumblader, revet
- 4 kvister timian, bare bladene
- 2 laurbærblad, knust
- 20 modne plommetomater, skrellet
- 1/4 til 1/2 teskje sukker
Fremgangsmåte
- 1Sentr en rist i ovnen og forvarm ovnen til 200 grader Fahrenheit. Kle et bakepapir med aluminiumsfolie og hell omtrent 2 spiseskjeer olivenolje jevnt over platen. Strø over salt og pepper. Dryss litt av hvitløk, basilikum, timian og laurbærblad over oljen. Skjær hver tomat i to på langs, og fjern forsiktig, med fingrene eller en liten skje, frøene. Legg tomatene med snittsiden ned i pannen, og vri dem litt hvis nødvendig, slik at hver tomat har en liten mengde olje på snittsiden. Bruk en pensel og gi tomatene et lett lag med olivenolje på toppen. Krydre toppene med salt, pepper og litt sukker, og strø over resten av hvitløk, basilikum, timian og laurbærblad. Sett pannen i ovnen og stek tomatene i 2 ½ time, eller til de er veldig møre, men fortsatt kan holde formen; snu tomatene på midten av steketiden, og åpne ovnen i et sekund hver 30. minutt for å slippe ut fuktigheten som vil samle seg i ovnen. La tomatene avkjøle til romtemperatur på pannen. Når de er kalde, overfør dem til et glass, og legg dem pent oppå hverandre. Hell over resten av oljen som er igjen i pannen, og hvis du planlegger å oppbevare tomatene i mer enn 1 eller 2 dager, hell i nok olivenolje til å dekke dem, og oppbevar i kjøleskapet.