Gult kake med sjokolade- og smørkremglasur
Lær hvordan du lager en saftig gul kake med rik sjokolade- smørkrem frosting. Perfekt til fest eller helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 staver (1 kopp) usaltet smør, myknet, pluss mer til smøring av formen
- 4 kopper kakehvetemel, pluss mer til meling av formen
- 4 teskjeer bakepulver
- 1 1/2 teskjeer kosher salt
- 2 kopper sukker
- 6 store egg, romtempererte
- 1 spiseskje vanilje
- 1 1/2 kopper helmelk
- 5 1/2 kopper melis
- 3/4 kopp kakaopulver
- 3 staver (1 1/2 kopper) usaltet smør, myknet
- 1/2 kopp kremfløte, pluss mer om nødvendig for å tynne ut
- 1 spiseskje vanilje
- 1/2 teskje kosher salt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For kaken: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel to 23-centimeters kakeformer.
- 3Sikt sammen mel, bakepulver og salt i en stor bolle, og sett til side.
- 4I en elektrisk mikser, bland smør og sukker på høy hastighet til det er luftig. Skrap sidene av bollen og bland i noen sekunder til.
- 5Tilsett eggene ett om gangen, og bland godt etter hver gang.
- 6Tilsett vanilje og bland for å kombinere.
- 7Alternér mellom å tilsette de tørre ingrediensene og melken i tre omganger, og bland i noen sekunder etter hver tilsetning.
- 8Skrap sidene av bollen, og bland en siste gang.
- 9Fordel røren i de forberedte kakeformene og stek til ferdig (en trepinne satt inn i kaken skal komme ut helt ren), ca. 28 til 30 minutter.
- 10La kaken avkjøle i 10 minutter, før den snus ut av formene og avkjøles helt.
- 11For smørkrem:
- 12Sikt sammen melis og kakao i en stor bolle, og sett til side.
- 13I en elektrisk mikser med flatpisker, pisk smøret til det er glatt, ca. 2 minutter.
- 14Slå av mikseren og tilsett halvparten av melis- og kakao-blandingen.
- 15Sett mikseren på lav hastighet og bland til det er godt kombinert.
- 16Tilsett resten av blandingen og bland igjen.
- 17Tilsett fløte, vanilje og salt, skrap sidene av bollen, og pisk til det er luftig, 2 til 3 minutter.
- 18Tynn ut med en spiseskje fløte om gangen hvis nødvendig.
- 19Monter kaken:
- 20Smør et generøst lag med smørkrem i midten av kaken, og fordel resten rundt sidene.
- 21ADVARSEL: Kaken MÅ SERVERES MED ET GLASS KALD MELK!