Hello Fresh Mobile Banner
Gult kake med sjokolade- og smørkremglasur

Gult kake med sjokolade- og smørkremglasur

Lær hvordan du lager en saftig gul kake med rik sjokolade- smørkrem frosting. Perfekt til fest eller helgefeiring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 staver (1 kopp) usaltet smør, myknet, pluss mer til smøring av formen
  • 4 kopper kakehvetemel, pluss mer til meling av formen
  • 4 teskjeer bakepulver
  • 1 1/2 teskjeer kosher salt
  • 2 kopper sukker
  • 6 store egg, romtempererte
  • 1 spiseskje vanilje
  • 1 1/2 kopper helmelk
  • 5 1/2 kopper melis
  • 3/4 kopp kakaopulver
  • 3 staver (1 1/2 kopper) usaltet smør, myknet
  • 1/2 kopp kremfløte, pluss mer om nødvendig for å tynne ut
  • 1 spiseskje vanilje
  • 1/2 teskje kosher salt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For kaken: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel to 23-centimeters kakeformer.
  3. 3Sikt sammen mel, bakepulver og salt i en stor bolle, og sett til side.
  4. 4I en elektrisk mikser, bland smør og sukker på høy hastighet til det er luftig. Skrap sidene av bollen og bland i noen sekunder til.
  5. 5Tilsett eggene ett om gangen, og bland godt etter hver gang.
  6. 6Tilsett vanilje og bland for å kombinere.
  7. 7Alternér mellom å tilsette de tørre ingrediensene og melken i tre omganger, og bland i noen sekunder etter hver tilsetning.
  8. 8Skrap sidene av bollen, og bland en siste gang.
  9. 9Fordel røren i de forberedte kakeformene og stek til ferdig (en trepinne satt inn i kaken skal komme ut helt ren), ca. 28 til 30 minutter.
  10. 10La kaken avkjøle i 10 minutter, før den snus ut av formene og avkjøles helt.
  11. 11For smørkrem:
  12. 12Sikt sammen melis og kakao i en stor bolle, og sett til side.
  13. 13I en elektrisk mikser med flatpisker, pisk smøret til det er glatt, ca. 2 minutter.
  14. 14Slå av mikseren og tilsett halvparten av melis- og kakao-blandingen.
  15. 15Sett mikseren på lav hastighet og bland til det er godt kombinert.
  16. 16Tilsett resten av blandingen og bland igjen.
  17. 17Tilsett fløte, vanilje og salt, skrap sidene av bollen, og pisk til det er luftig, 2 til 3 minutter.
  18. 18Tynn ut med en spiseskje fløte om gangen hvis nødvendig.
  19. 19Monter kaken:
  20. 20Smør et generøst lag med smørkrem i midten av kaken, og fordel resten rundt sidene.
  21. 21ADVARSEL: Kaken MÅ SERVERES MED ET GLASS KALD MELK!