Focacciabrød med valmuefrø og glasur
Lær hvordan du lager saftig poppy seed bread med glans, perfekt som frokost eller til kaffebesøk. Enkelt og velsmakende oppskrift.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 kopper hvetemel
- 2. 1 1/2 teskjeer salt
- 3. 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 4. 3 spiseskjeer valmuefrø
- 5. 1 1/2 teskjeer smørsmakstilsetning
- 6. 1 1/3 kopper vegetabilsk olje
- 7. 3 egg
- 8. 1 1/2 kopper melk
- 9. 2 1/4 kopper hvitt sukker
- 10. 1 1/2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 11. 1 1/2 teskjeer mandel ekstrakt
- 12. 1/4 kopp appelsinjuice
- 13. 1/2 teskje smørsmakstilsetning
- 14. 1/2 teskje mandel ekstrakt
- 15. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 16. 2 kopper melis (konfektørsukker)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør bunnen av to 23-centimeters (9-tommers) loafformer.
- 22. Bland sammen mel, salt, bakepulver, valmuefrø, smøraroma, olje, egg, melk, sukker, vanilje og mandelaroma. Hell røren i de forberedte formene.
- 33. Stek ved 175 grader C (350 grader F) i én time. Avkjøl i 5 minutter. Lag små hull i toppen av loffene og hell glasuren over.
- 44. For å lage glasur: Bland appelsinjuice, 1/2 teskje smøraroma, 1/2 teskje mandelaroma og 1 teskje vanilje. Tilsett nok melis til å lage en jevn glasur.





