Focacciabrød med valmuefrø og glasur

Focacciabrød med valmuefrø og glasur

Lær hvordan du lager saftig poppy seed bread med glans, perfekt som frokost eller til kaffebesøk. Enkelt og velsmakende oppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 kopper hvetemel
  • 2. 1 1/2 teskjeer salt
  • 3. 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 4. 3 spiseskjeer valmuefrø
  • 5. 1 1/2 teskjeer smørsmakstilsetning
  • 6. 1 1/3 kopper vegetabilsk olje
  • 7. 3 egg
  • 8. 1 1/2 kopper melk
  • 9. 2 1/4 kopper hvitt sukker
  • 10. 1 1/2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 11. 1 1/2 teskjeer mandel ekstrakt
  • 12. 1/4 kopp appelsinjuice
  • 13. 1/2 teskje smørsmakstilsetning
  • 14. 1/2 teskje mandel ekstrakt
  • 15. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 16. 2 kopper melis (konfektørsukker)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør bunnen av to 23-centimeters (9-tommers) loafformer.
  2. 22. Bland sammen mel, salt, bakepulver, valmuefrø, smøraroma, olje, egg, melk, sukker, vanilje og mandelaroma. Hell røren i de forberedte formene.
  3. 33. Stek ved 175 grader C (350 grader F) i én time. Avkjøl i 5 minutter. Lag små hull i toppen av loffene og hell glasuren over.
  4. 44. For å lage glasur: Bland appelsinjuice, 1/2 teskje smøraroma, 1/2 teskje mandelaroma og 1 teskje vanilje. Tilsett nok melis til å lage en jevn glasur.