Pumpernickel og rugbrødstenger

Pumpernickel og rugbrødstenger

oppskrift på pumpernickel og rugbrødstenger perfekt som snacks eller tilbehør. enkel å lage, smakfull og sunn. prøv denne deilige oppskriften i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 5 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 teskjeer karvefrø
  • 1 teskje grovt salt pluss ekstra etter smak
  • 2 skiver pumpernickelbrød
  • 2 skiver rugbrød

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. I en liten kjele smelter du smør sammen med karvefrø og 1 teskje salt. Pensle brødet på begge sider med smørblandingen og skjær det i lengderetningen i 1/2-tommers brede strimler. På et bakepapirkledd stekebrett drysser du brødstavene med litt ekstra salt og steker dem i den nederste delen av ovnen, vend dem en gang, til de er gylne og sprø, ca. 15 minutter. Overfør brødstavene til en rist og avkjøl helt. De kan lages to dager i forveien og oppbevares i en lufttett plastpose.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C.
  3. 3I en liten kjele smelter du smør sammen med karvefrø og 1 teskje salt. Pensle brødet på begge sider med smørblandingen og skjær det i lengderetningen i 1/2-tommers brede strimler. På et bakepapirkledd stekebrett drysser du brødstavene med litt ekstra salt og steker dem i den nederste delen av ovnen, vend dem en gang, til de er gylne og sprø, ca. 15 minutter. Overfør brødstavene til en rist og avkjøl helt. De kan lages to dager i forveien og oppbevares i en lufttett plastpose.