Hjemmelaget varm kakemiks
lær hvordan du lager din egen varme sjokolademiks hjemme. enkel oppskrift, perfekt for kalde dager. nyt en varm kopp med hjemmelaget varm sjokolade.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 8
drikke
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp melis
- 2. 1/2 kopp høykvalitets kakaopulver
- 3. 85 gram bittersøt sjokolade, grovhakket
- 4. 2 teskjeer maisstivelse
- 5. 1/8 teskje fint havsalt
- 6. 1 vaniljestang, delt på langs
- 7. 1 kopp hel melk
- 8. Pisket krem, marshmallows og kakaopulver (til servering)
Fremgangsmåte
- 11. Lag den varme sjokolademelken: Bland sukkerpulver, kakaopulver, sjokolade, maisstivelse og havsalt i en food processor. Skrap ut vaniljefrøene; kast vaniljestangen. Kjør til blandingen er glatt og pulveraktig, ca. 1 minutt.
- 22. Bland sukkerpulver, kakaopulver, sjokolade, maisstivelse og havsalt i en food processor. Skrap ut vaniljefrøene; kast vaniljestangen. Kjør til blandingen er glatt og pulveraktig, ca. 1 minutt.
- 33. Lag den varme sjokoladen: Kok opp melk i en liten kjele over middels varme. Visp inn 3 ss. av sjokolademelken og la det koke opp igjen, visp av og til, til blandingen igjen koker og sjokolademelken er oppløst og litt tykkere, 1–2 minutter. Hell den varme sjokoladen over i en kopp. Topp med pisket krem og marshmallows, og dryss over kakaopulver.
- 44. Kok opp melk i en liten kjele over middels varme. Visp inn 3 ss. av sjokolademelken og la det koke opp igjen, visp av og til, til blandingen igjen koker og sjokolademelken er oppløst og litt tykkere, 1–2 minutter.
- 55. Hell den varme sjokoladen over i en kopp. Topp med pisket krem og marshmallows, og dryss over kakaopulver.
- 66. Forberedelse: Sjokolademelken kan lages 2 måneder i forveien. Oppbevar den i en lufttett beholder ved romtemperatur, eller frys den ned i opptil 3 måneder.
- 77. Sjokolademelken kan lages 2 måneder i forveien. Oppbevar den i en lufttett beholder ved romtemperatur, eller frys den ned i opptil 3 måneder.