
Hummer- og avokadococktail
Lær hvordan du lager deilige lobster avocado cocktails. Perfekt for sommerfesten eller en spesiell anledning. En enkel oppskrift for en unik drink.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1 kopp ketchup
- 2 spiseskjeer horseradish
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1 teskje Worcestershire-saus
- En liten dash hot sauce
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp majones
- 2 spiseskjeer kapers, finhakket
- 2 spiseskjeer finhakkede cornichons
- 2 spiseskjeer hakket fersk persille
- 2 sitroner, skall og saft
- Salt og nykvernet svart pepper
- 3 spiseskjeer finhakket rødløk
- 2 spiseskjeer fersk limesaft
- Fire hummer på 1 pund hver, kokt, renset, skåret i 2,5 cm biter, sett til side 4 klør til pynt
- 2 store modne avokadoer, kjernet, skrelt og grovhakket
- 3 spiseskjeer grovhakket fersk koriander
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 romainesalat, finhakket, sett til side 4 små blader til pynt
- 4 sitronbåter, til pynt
Fremgangsmåte
- 1For cocktail-sausen: I en liten blandebolle, bland ketchup, horseradish, sitronsaft, Worcestershire-saus og hot sauce. Krydre med salt og pepper. Sett i kjøleskapet til den skal brukes.
- 2For remouladen: Visp sammen majones, kapers, cornichons, persille og sitronskall og -saft i en liten blandebolle. Krydre med salt og pepper. Sett i kjøleskapet til den skal brukes.
- 3For salaten: I en middels stor blandebolle, tilsett løk og limejuice. La stå i noen minutter. Tilsett hummerkjøtt, avokado og koriander. Bland godt sammen og krydre med salt og pepper.
- 4Fordel den revne romaine-salat jevnt i 4 martiniglass. Legg hummer- og avokadosalaten oppå salaten. Topp med 1 spiseskje cocktail-saus og remouladesaus. Pynt med romaine-hjerter, hummerklør og sitronbåter.