Grillet flankstek
oppskrift på saftig og smakfull grillad flank steak. perfekt for sommergrillen eller helgekosen. lær hvordan du lykkes med dette enkle kjøttstykket.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 lb flankbiffer
- 2. 1/3 kopp hvitvinseddik
- 3. 3/4 kopp olivenolje
- 4. 1 1/2 spiseskjeer finhakket fersk rosmarin
- 5. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 6. 2 teskjeer salt
- 7. 1 teskje svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Stikk små hull i biffene over hele med en skarp gaffel eller kniv. Visp sammen de resterende ingrediensene og hell det over i en stor, forseglet, kraftig plastpose. Legg i biffene og forsegle posen, og press ut overflødig luft. Mariner biffene i minst 6 timer eller opptil 1 dag. Forbered grillen til koking. Grill biffene på en oljet rist plassert 12–15 cm over glødende kull, og snu dem én gang, ca. 12 minutter for medium-rare. Overfør til et skjærebrett og la hvile i 5 minutter. Skjær biffene i tynne skiver diagonalt på tvers av fibrene.
- 22. Stikk små hull i biffene over hele med en skarp gaffel eller kniv. Visp sammen de resterende ingrediensene og hell det over i en stor, forseglet, kraftig plastpose. Legg i biffene og forsegle posen, og press ut overflødig luft. Mariner biffene i minst 6 timer eller opptil 1 dag.
- 33. Forbered grillen til koking.
- 44. Grill biffene på en oljet rist plassert 12–15 cm over glødende kull, og snu dem én gang, ca. 12 minutter for medium-rare. Overfør til et skjærebrett og la hvile i 5 minutter. Skjær biffene i tynne skiver diagonalt på tvers av fibrene.