Hello Fresh Mobile Banner
Fisk marinert med eddik, søt vin, tomat og rosmarin

Fisk marinert med eddik, søt vin, tomat og rosmarin

Lær hvordan du lager en smakfull fisk marineret med eddik, søt vin, tomat og rosmarin. En enkel og velsmakende rett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 stk. 225 grams rødfiskfileter (red snapper), hver kuttet tvers over i to
  • Allsidig mel
  • 1 ½ kopper olivenolje
  • 1 ½ mellomstore løk, tynne skiver
  • 1 ½ teskje tørket knust rød pepper
  • 8 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 1 ½ ss tørket rosmarin
  • ½ kopp søt hvitvin (for eksempel Muscat)
  • 3 ss tomatjuice
  • 1 ½ kopper hakkede plommetomater
  • ½ kopp pluss 1 ½ ss rødvinseddik
  • Friske rosmarinstilker (valgfritt)
  • Cherrytomater, delt i to (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Strø salt og pepper over fisken. Vend den i mel. Varm opp 3/4 kopp olje i en stor, tung stekepanne over høy varme. Stek fisken i porsjoner til den er gyllenbrun, ca. 5 minutter på hver side. Overfør til tørkepapir for å renne av. Kast oljen; tørk ut pannen. Varm opp resten av oljen (3/4 kopp) i samme panne over middels høy varme. Tilsett løk og knust rød pepper. Sauter til løken er myk, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløk og tørket rosmarin; sautér i 1 minutt. Forsiktig, tilsett vin og tomatjuice; la det småkoke i 2 minutter. Tilsett hakkede tomater og eddik; la det småkoke til sausen tykner litt, ca. 8 minutter. Legg fisken i sausen og la den småkoke til den er ugjennomsiktig i midten, og snu fisken én gang, ca. 2 minutter. Legg fisken i ett lag i en ildfast form på 33x23x5 cm. Krydre sausen med salt og pepper, og hell den over fisken. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 dag og opptil 2 dager, og snu fisken én gang. Anrett fisken og sausen på et fat. La det komme til romtemperatur. Pynt med rosmarin og tomatbåter, hvis ønskelig.
  2. 2Strø salt og pepper over fisken. Vend den i mel. Varm opp 3/4 kopp olje i en stor, tung stekepanne over høy varme. Stek fisken i porsjoner til den er gyllenbrun, ca. 5 minutter på hver side. Overfør til tørkepapir for å renne av. Kast oljen; tørk ut pannen.
  3. 3Varm opp resten av oljen (3/4 kopp) i samme panne over middels høy varme. Tilsett løk og knust rød pepper. Sauter til løken er myk, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløk og tørket rosmarin; sautér i 1 minutt. Forsiktig, tilsett vin og tomatjuice; la det småkoke i 2 minutter. Tilsett hakkede tomater og eddik; la det småkoke til sausen tykner litt, ca. 8 minutter. Legg fisken i sausen og la den småkoke til den er ugjennomsiktig i midten, og snu fisken én gang, ca. 2 minutter. Anrett fisken i ett lag i en ildfast form på 33x23x5 cm. Krydre sausen med salt og pepper, og hell den over fisken. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 dag og opptil 2 dager, og snu fisken én gang. Anrett fisken og sausen på et fat. La det komme til romtemperatur. Pynt med rosmarin og tomatbåter, hvis ønskelig.