
Stekte medaillons, tomatchutney, blåmuggostsaus
Lær å lage saftige seared medallions servert med frisk tomatchutney og kremet blåostsaus. En smakfull hovedrett for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer druekjerneolje
- 1 spiseskje hakket hvitløk
- 1 sjalottløk, delt i fire og skivet
- 2 kopper tomater i medium terninger
- 1 kopp tørr hvitvin
- 1 spiseskje salt
- 1 spiseskje malt pepper
- 3 spiseskjeer smør
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 1 kopp melk
- 2 kopper smuldret blåmuggost
- 1 teskje sellerifrø
- Salt og nykvernet pepper
- 2 unser druekjerneolje
- Åtte 85 grams storfemedaljonger (2 per person)
- Salt og nykvernet pepper
- 20 små aspargesstenger
Fremgangsmåte
- 1For tomat-chutneyen: Tilsett oljen i en sausaspanne over middels varme. Når oljen er varm, tilsett hvitløk og sjalottløk og la det surre i 3 til 4 minutter. Deretter tilsetter du tomatene og lar det koke, mens du rører, i 8 til 10 minutter. Til slutt tilsetter du vinen og lar blandingen koke til tomatene har kokt ned og vinen er helt fordampet, mens du rører av og til, i 10 til 12 minutter. Når tomatblandingen har kokt ned og redusert med 20 til 30 prosent, tar du den av varmen og strør over salt og pepper.
- 2For blåmuggostsausen: Tilsett smør i en kjele over middels høy varme. Når smøret har smeltet, reduser varmen og tilsett melet, og rør for å lage en jevning. Jevningen skal være lys blond i fargen. Når jevningen er ferdig, reduser varmen til lav, tilsett melken og rør inn i jevningen, mens du lar det koke til melken har tyknet. Til slutt tilsetter du osten og sellerifrøene i kjelen, litt av gangen. Gjenta til all osten er tilsatt og godt blandet. Ta kjelen av varmen og rør videre for å sikre jevn konsistens.
- 3For storfekjøttet og aspargesen: Varm opp oljen i en tykkbunnet stekepanne, ca. 1 minutt. Under oppvarmingen krydrer du storfekjøttet med salt og pepper på begge sider, og legger det deretter i den varme pannen. Stek storfekjøttet i 2 minutter, snu det og reduser varmen til middels høy. La den andre siden steke til den er brun, ca. 2 minutter. Deretter tar du kjøttet ut av pannen og lar det hvile før servering. Med pannen fortsatt på varmen, tilsett aspargesen og kok i 2 til 3 minutter, mens du snur den underveis.
- 4Server storfekjøttet med tomat-chutneyen og blåmuggostsausen, med aspargesen på siden.