Hello Fresh Mobile Banner
Stekte medaillons, tomatchutney, blåmuggostsaus

Stekte medaillons, tomatchutney, blåmuggostsaus

Lær å lage saftige seared medallions servert med frisk tomatchutney og kremet blåostsaus. En smakfull hovedrett for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer druekjerneolje
  • 1 spiseskje hakket hvitløk
  • 1 sjalottløk, delt i fire og skivet
  • 2 kopper tomater i medium terninger
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 1 spiseskje salt
  • 1 spiseskje malt pepper
  • 3 spiseskjeer smør
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1 kopp melk
  • 2 kopper smuldret blåmuggost
  • 1 teskje sellerifrø
  • Salt og nykvernet pepper
  • 2 unser druekjerneolje
  • Åtte 85 grams storfemedaljonger (2 per person)
  • Salt og nykvernet pepper
  • 20 små aspargesstenger

Fremgangsmåte

  1. 1For tomat-chutneyen: Tilsett oljen i en sausaspanne over middels varme. Når oljen er varm, tilsett hvitløk og sjalottløk og la det surre i 3 til 4 minutter. Deretter tilsetter du tomatene og lar det koke, mens du rører, i 8 til 10 minutter. Til slutt tilsetter du vinen og lar blandingen koke til tomatene har kokt ned og vinen er helt fordampet, mens du rører av og til, i 10 til 12 minutter. Når tomatblandingen har kokt ned og redusert med 20 til 30 prosent, tar du den av varmen og strør over salt og pepper.
  2. 2For blåmuggostsausen: Tilsett smør i en kjele over middels høy varme. Når smøret har smeltet, reduser varmen og tilsett melet, og rør for å lage en jevning. Jevningen skal være lys blond i fargen. Når jevningen er ferdig, reduser varmen til lav, tilsett melken og rør inn i jevningen, mens du lar det koke til melken har tyknet. Til slutt tilsetter du osten og sellerifrøene i kjelen, litt av gangen. Gjenta til all osten er tilsatt og godt blandet. Ta kjelen av varmen og rør videre for å sikre jevn konsistens.
  3. 3For storfekjøttet og aspargesen: Varm opp oljen i en tykkbunnet stekepanne, ca. 1 minutt. Under oppvarmingen krydrer du storfekjøttet med salt og pepper på begge sider, og legger det deretter i den varme pannen. Stek storfekjøttet i 2 minutter, snu det og reduser varmen til middels høy. La den andre siden steke til den er brun, ca. 2 minutter. Deretter tar du kjøttet ut av pannen og lar det hvile før servering. Med pannen fortsatt på varmen, tilsett aspargesen og kok i 2 til 3 minutter, mens du snur den underveis.
  4. 4Server storfekjøttet med tomat-chutneyen og blåmuggostsausen, med aspargesen på siden.