Hello Fresh Mobile Banner
Laks med maisgrøt og kapers- og kremsaus

Laks med maisgrøt og kapers- og kremsaus

oppskrift på saftig laks servert med kremede grits og kaperskrem saus, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje smør
  • 1/4 kopp drenerte kapers
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 1 1/4 kopper piskefløte
  • 2 kopper melk og fløte (halv og halv)
  • 1/2 kopp vann
  • 1/4 teskje salt
  • 1/2 kopp instant grits
  • 1 kopp revet Monterey Jack-ost
  • 4 skinnløse laksefileter à 7 ounce
  • 1 spiseskje olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør i en tung, middels stor kjele over middels varme. Tilsett kapers og hvitløk, og sauté til hvitløk begynner å få farge, ca. 1 minutt. Tilsett hvitvin og la det småkoke til det er redusert til halvparten, ca. 1 minutt. Rør inn kremfløte og kok opp. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til sausen tykner nok til å dekke baksiden av en skje, ca. 10 minutter. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. (Kan lages dagen før. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen før servering.) Kok opp halvparten og halvparten, 1/2 kopp vann og salt i en stor, tung kjele. Rør gradvis inn instantgryn. Skru ned varmen til lav, dekk til, og la det småkoke til blanturen er tykk, og rør av og til, ca. 6 minutter. Tilsett Monterey Jack-ost og rør til den er smeltet og glatt. Krydre grynene med salt og pepper etter smak. Ta av varmen. Dekk til for å holde det varmt. I mellomtiden, pensle laksen med olje, og krydre med salt og pepper. Varm opp en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Legg i laksen og stek til den er ugjennomsiktig i midten, ca. 4 minutter på hver side. Legg en skje med gryn i midten av hver av 4 flate boller. Fordel sausen rundt grynene. Topp grynene og sausen med laksen, og server.
  2. 2Smelt smør i en tung, middels stor kjele over middels varme. Tilsett kapers og hvitløk, og sauté til hvitløk begynner å få farge, ca. 1 minutt. Tilsett hvitvin og la det småkoke til det er redusert til halvparten, ca. 1 minutt. Rør inn kremfløte og kok opp. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til sausen tykner nok til å dekke baksiden av en skje, ca. 10 minutter. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. (Kan lages dagen før. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen før servering.)
  3. 3Kok opp halvparten og halvparten, 1/2 kopp vann og salt i en stor, tung kjele. Rør gradvis inn instantgryn. Skru ned varmen til lav, dekk til, og la det småkoke til blanturen er tykk, og rør av og til, ca. 6 minutter. Tilsett Monterey Jack-ost og rør til den er smeltet og glatt. Krydre grynene med salt og pepper etter smak. Ta av varmen. Dekk til for å holde det varmt.
  4. 4I mellomtiden, pensle laksen med olje, og krydre med salt og pepper. Varm opp en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Legg i laksen og stek til den er ugjennomsiktig i midten, ca. 4 minutter på hver side.
  5. 5Legg en skje med gryn i midten av hver av 4 flate boller. Fordel sausen rundt grynene. Topp grynene og sausen med laksen, og server.