
Hagefersk tomatsuppe
oppskrift på en frisk og smakfull tomatsuppe laget med ferske tomater, perfekt for sommermåltider. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 kopper hakkede ferske tomater
- 1 skive løk
- 4 hele nellikspiker
- 2 kopper kyllingbuljong
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 teskje salt
- 2 teskjeer hvitt sukker, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele, over middels varme, kombiner tomatene, løken, nellikene og kyllingkraften. Kok opp, og la det småkoke forsiktig i omtrent 20 minutter for å blande alle smakene. Fjern fra varmen og kjør blandingen gjennom en food mill over en stor bolle eller panne. Kast eventuelt rester igjen i food millen.
- 2I den nå tomme kjele, smelt smøret over middels varme. Rør inn melet for å lage en jevning, og la det koke til jevningen er middels brun. Rør gradvis inn litt av tomatblandingen med visp, slik at det ikke dannes klumper, og tilsett deretter resten. Krydre med sukker og salt, og smak til.