
Squashgrateng
oppdag en enkel squash casserole-oppskrift som er perfekt for en smakfull middag. lett å lage, sunn og ideell for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund gul squash eller zucchini (eldre, større squash kan brukes her), renset og skåret i 1/2-tommers skiver
- 1 gul løk, skrelt og skåret i store terninger
- 1 spiseskje pluss 1 teskje grovt salt
- 1 1/2 kopper ferske brødsmuler
- 3 store egg, lett pisket
- 1 kopp kremfløte
- 1 teskje ferske timianblader
- 1 kopp revet skarp cheddarost
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- En klype cayennepepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Legg squash og løk i en middels stor kjele, og dekk med vann. Tilsett 1 spiseskje salt, og kok opp. Skru ned varmen, og la det småkoke til det er mørt, ca. 20 minutter. Sil av vannet, og overfør til en stor bolle.
- 3Tilsett 1 kopp brødsmuler, egg, fløte, timian, 1/2 kopp ost, svart pepper, cayennepepper og resten av teskjeen med salt. Rør forsiktig for å blande det godt. Hell blandingen i en 2-liters, lav ildfast form. Fordel resten av osten og brødsmulene over toppen. Dekk til, og stek til det er stivnet, ca. 30 minutter. Fjern lokket, og fortsett å steke til toppen er gyllenbrun, ca. 10 minutter til.