Hello Fresh Mobile Banner
Squashgrateng

Squashgrateng

oppdag en enkel squash casserole-oppskrift som er perfekt for en smakfull middag. lett å lage, sunn og ideell for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund gul squash eller zucchini (eldre, større squash kan brukes her), renset og skåret i 1/2-tommers skiver
  • 1 gul løk, skrelt og skåret i store terninger
  • 1 spiseskje pluss 1 teskje grovt salt
  • 1 1/2 kopper ferske brødsmuler
  • 3 store egg, lett pisket
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 teskje ferske timianblader
  • 1 kopp revet skarp cheddarost
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • En klype cayennepepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Legg squash og løk i en middels stor kjele, og dekk med vann. Tilsett 1 spiseskje salt, og kok opp. Skru ned varmen, og la det småkoke til det er mørt, ca. 20 minutter. Sil av vannet, og overfør til en stor bolle.
  3. 3Tilsett 1 kopp brødsmuler, egg, fløte, timian, 1/2 kopp ost, svart pepper, cayennepepper og resten av teskjeen med salt. Rør forsiktig for å blande det godt. Hell blandingen i en 2-liters, lav ildfast form. Fordel resten av osten og brødsmulene over toppen. Dekk til, og stek til det er stivnet, ca. 30 minutter. Fjern lokket, og fortsett å steke til toppen er gyllenbrun, ca. 10 minutter til.