Sitron sorbet

Sitron sorbet

Lær hvordan du lager en deilig og enkel lemon sorbet. Perfekt som en frisk avslutning på sommermåltidet. Oppskriften er rask og lett å følge.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • Skall av én sitron, finhakket
  • 1 kopp vann
  • 1/2 kopp sukker
  • 1/2 kopp sitronsaft
  • 1/2 kopp kullsyreholdig mineralvann
  • 6 skiver sitronskall til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en kjele, rør sammen den hakkede sitrusskallet, 1 kopp vann og sukker. Kok opp, og skru deretter ned varmen til middels. La det småkoke i 5 minutter. Fjern fra varmen, og la det avkjøle.
  2. 2I en mugge eller bolle, rør sammen sitrussirupen med skallet, sitronsaft og mineralvann. Hell det i en iskremmaskin, og frys i henhold til produsentens anvisninger. Pynt hver porsjon med en liten vri av sitrusskall.
  3. 3Hvis du ikke har iskremmaskin, kan du fryse det i en høy beholder. La det fryse i 1 1/2 time. Ta det ut og rør med en visp. Sett det tilbake i fryseren, og rør omtrent hver time i ca. 4 timer. Jo flere ganger du rører, desto mer luft vil bli innarbeidet, noe som gir et lettere sluttresultat.