Marinerte auberginer med kapers og mynte
Lær hvordan du lager en smakfull marinert aubergine med kapers og mynte. Perfekt som forrett eller tilbehør, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund tynne italienske eller asiatiske auberginer (2 til 3), skåret i 1/4-tommers tykke skiver
- 5 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 1/4 kopp hakket mynte
- 2 spiseskjeer små kapers, skylt
- Sprø rosmariflatbrød
Fremgangsmåte
- 1Forvarm broiler. Legg auberginen i ett lag på et stort stekebrett og pensle begge sider med til sammen 2 spiseskjeer olje. Grill auberginen ca. 4 tommer fra varmen, snu den én gang, til den er gyllen, totalt 8 til 12 minutter. Rør sammen eddik, mynte, kapers, 1/4 teskje salt, 1/2 teskje pepper og de resterende 3 spiseskjeene olje, og vend det inn i den varme auberginen. Mariner i minst 20 minutter.
- 2Forvarm broiler.
- 3Legg auberginen i ett lag på et stort stekebrett og pensle begge sider med til sammen 2 spiseskjeer olje. Grill ca. 4 tommer fra varmen, snu den én gang, til den er gyllen, totalt 8 til 12 minutter.
- 4Rør sammen eddik, mynte, kapers, 1/4 teskje salt, 1/2 teskje pepper og de resterende 3 spiseskjeene olje, og vend det inn i den varme auberginen. Mariner i minst 20 minutter.