
Næringsrik linse-salat
Lær hvordan du lager en enkel og næringsrik linse salat som passer perfekt til lunsj eller middag. En sunn og smakfull oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pakke tørkede brune linser (16 unse), skylt og avrente
- 1 rød paprika, frøet og hakket
- 1 liten hvit løk, hakket
- 2 kopper hakkede grønne oliven
- 1/2 kopp olivenolje
- 6 spiseskjeer sitronsaft
Fremgangsmåte
- 1Legg linser i en stor kjele med nok vann til å dekke dem med et par centimeter. Kok opp, og la det koke til linseene er møre, ca. 15 minutter. Sil av og skyll med kaldt vann i en sil for å avkjøle. La stå i noen minutter for å renne godt av.
- 2I en stor bolle, visp sammen olivenolje og sitronsaft. Tilsett rød paprika, løk og grønne oliven, og vend det forsiktig sammen. Sett i kjøleskapet i omtrent 2 timer før servering for å la smakene blande seg. Denne salaten smaker bedre jo lenger den står.