Hummer- og salatcanapéer

Hummer- og salatcanapéer

Lær hvordan du lager deilige lobster salad canapes. Perfekt for en elegant forrett til sommerfesten eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 (1 1/2 pund) levende hummer
  • 2 tykke, uten frø agurker (vanligvis innpakket i plast; minst 4,5 cm i diameter), skåret i 36 (0,6 cm tykke) skiver
  • 2 spiseskjeer majones
  • 2 til 3 teskjeer fersk limesaft
  • 1 1/2 teskjeer finhakket fersk jalapeño (inkludert frø)
  • 1/4 teskje salt
  • 1/3 kopp finhakket skrelt mango
  • 1/4 kopp finhakket selleri
  • 2 spiseskjeer finhakket rødløk
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk koriander
  • Pynt: tynne skiver fersk koriander
  • Spesialutstyr: en 3,8 cm rund, bølget utstikker (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Dypp hummeren hodestups i en 6- til 8-liters kjele med kokende, saltet vann. Kok hummeren, delvis dekket, på moderat høy varme i 9 minutter fra det tidspunktet den går i vannet, og overfør den deretter med tang til en vask for å avkjøle. Mens hummeren avkjøles, kutt hver agurkskive med en bølget utstikker (hvis du bruker det), og kast avskjæringen. Visp sammen majones, limesaft (etter smak), jalapeño, salt og en klype pepper. Når hummeren er avkjølt, fjern kjøttet fra klørne, leddene og halen, og kast tomalley, rogn og skjell. Kutt kjøttet i 1/4-tommers biter. Tilsett hummer, mango, selleri, løk og koriander i dressingen og vend godt sammen. Topp hver agurkskive med 1 runde teskje hummer- og mangelsalat.