Kokosnurrykokte blåskjell

Kokosnurrykokte blåskjell

Lær hvordan du lager en smakfull kokos curry blåskjell. En enkel og eksotisk forrett som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer thai-ingemarinade
  • 2. 1 spiseskje rød currypaste
  • 3. 2 spiseskjeer mørk brunt sukker
  • 4. 1 boks (13,5 unser) kokosmelk (ryst før bruk)
  • 5. 1/2 kopp hvitvin
  • 6. 2 spiseskjeer hakket hvitløk
  • 7. 3 spiseskjeer smør
  • 8. 450 gram ferske eller frosne blåskjell*, skylt, renset for skjegg og avrent

Fremgangsmåte

  1. 11. I en middels stor kjele over middels høy varme, visp sammen marinade, currypaste, brunt sukker, kokosmelk, hvitvin og 1 spiseskje hvitløk. Kok opp, senk varmen og la det småkoke til sausen tykner og er redusert til halvparten, omtrent 20 minutter. Fjern fra varmen og sett til side, hold varm.
  2. 22. Varm opp smør i en stor sautépanne over middels høy varme. Tilsett blåskjell og den resterende 1 spiseskje hvitløk, og rør godt for å dekke blåskjellene. Tilsett den reserverte sausen, dekk til og la det småkoke til blåskjellene begynner å åpne seg, omtrent 3 til 5 minutter. Overfør til en flat skål, og kast eventuelle blåskjell som ikke har åpnet seg.
  3. 33. *Hvis blåskjell ikke er tilgjengelig, kan du erstatte med en pose på 340 gram rå store reker.