Café Brulot
lær hvordan du lager café brulot, en klassisk fransk varm drikke med appelsin, kanel og brandy. perfekt for kalde kvelder og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1/2 kopp brandy
- 1/4 kopp tynne skiver av sitronskall (bare den gule delen)
- 1/4 kopp tynne skiver av appelsinskall (bare den oransje delen)
- 3 spiseskjeer sukker
- 2 spiseskjeer Triple Sec
- 6 hele nellikspiker
- 1 kanelstang
- 4 kopper sterk, varm kaffe
Fremgangsmåte
- 1Bland alle ingrediensene unntatt kaffen i en stor stekepanne. Rør over middels varme til sukkeret er oppløst. Bruk en lang fyrstikk og tent forsiktig på brandy-blandingen. Hell gradvis på kaffen, og slukk flammene. Sil væsken over i et stort målebeger av glass. Fordel væsken likt i åtte demitassekopper og server.
- 2Bland alle ingrediensene unntatt kaffen i en stor stekepanne. Rør over middels varme til sukkeret er oppløst. Bruk en lang fyrstikk og tent forsiktig på brandy-blandingen. Hell gradvis på kaffen, og slukk flammene. Sil væsken over i et stort målebeger av glass. Fordel væsken likt i åtte demitassekopper og server.