Café Brulot

Café Brulot

lær hvordan du lager café brulot, en klassisk fransk varm drikke med appelsin, kanel og brandy. perfekt for kalde kvelder og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1/2 kopp brandy
  • 1/4 kopp tynne skiver av sitronskall (bare den gule delen)
  • 1/4 kopp tynne skiver av appelsinskall (bare den oransje delen)
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer Triple Sec
  • 6 hele nellikspiker
  • 1 kanelstang
  • 4 kopper sterk, varm kaffe

Fremgangsmåte

  1. 1Bland alle ingrediensene unntatt kaffen i en stor stekepanne. Rør over middels varme til sukkeret er oppløst. Bruk en lang fyrstikk og tent forsiktig på brandy-blandingen. Hell gradvis på kaffen, og slukk flammene. Sil væsken over i et stort målebeger av glass. Fordel væsken likt i åtte demitassekopper og server.
  2. 2Bland alle ingrediensene unntatt kaffen i en stor stekepanne. Rør over middels varme til sukkeret er oppløst. Bruk en lang fyrstikk og tent forsiktig på brandy-blandingen. Hell gradvis på kaffen, og slukk flammene. Sil væsken over i et stort målebeger av glass. Fordel væsken likt i åtte demitassekopper og server.