Aztec Elixir

Aztec Elixir

oppskriften på aztec elixir gir en spennende og smakfull drikke, perfekt for varme sommerdager eller som en unik festdrikk. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 2 kopper sjokoladespon, Scharffen Berger eller Callebaut
  • 1 kopp kakaopulver, Scharffen Berger eller Cacao Barry
  • 2/3 kopp sukker med 1 vaniljestang hakket og blandet inn i sukkeret
  • 1 spiseskje ancho chili-pulver
  • 1 spiseskje maismel
  • 1 kopp 2 prosent melk eller helmelk
  • 1/3 kopp kremfløte
  • 2 kanelstenger
  • Pisket krem som tilbehør
  • Maisblader og ancho chili-pulver som pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland ingrediensene til kakaoblandingen godt i en middels stor bolle. Oppbevar i en lufttett beholder på et kjølig, tørt sted.
  2. 2I en kjele, bland melk og fløte og varm opp til det er lunt over middels høy varme.
  3. 3Når det er varmt, skru ned varmen til lav og tilsett 3/4 kopp kakaoblandingspulver. Rør med en visp og la det trekke med kanelen i 10 minutter.
  4. 4Etter at det har trukket, kok opp blandingen, og sil den for å fjerne kanelstang og vaniljebønnebiter. Hell over i en blender og pulsér for å tilføre luft og lage et skummende hode. Server umiddelbart i en bolle med pisket krem. Strø over ancho-chili pulver og pynt med maisblad.