
Aztec Elixir
oppskriften på aztec elixir gir en spennende og smakfull drikke, perfekt for varme sommerdager eller som en unik festdrikk. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 2 kopper sjokoladespon, Scharffen Berger eller Callebaut
- 1 kopp kakaopulver, Scharffen Berger eller Cacao Barry
- 2/3 kopp sukker med 1 vaniljestang hakket og blandet inn i sukkeret
- 1 spiseskje ancho chili-pulver
- 1 spiseskje maismel
- 1 kopp 2 prosent melk eller helmelk
- 1/3 kopp kremfløte
- 2 kanelstenger
- Pisket krem som tilbehør
- Maisblader og ancho chili-pulver som pynt
Fremgangsmåte
- 1Bland ingrediensene til kakaoblandingen godt i en middels stor bolle. Oppbevar i en lufttett beholder på et kjølig, tørt sted.
- 2I en kjele, bland melk og fløte og varm opp til det er lunt over middels høy varme.
- 3Når det er varmt, skru ned varmen til lav og tilsett 3/4 kopp kakaoblandingspulver. Rør med en visp og la det trekke med kanelen i 10 minutter.
- 4Etter at det har trukket, kok opp blandingen, og sil den for å fjerne kanelstang og vaniljebønnebiter. Hell over i en blender og pulsér for å tilføre luft og lage et skummende hode. Server umiddelbart i en bolle med pisket krem. Strø over ancho-chili pulver og pynt med maisblad.





