
Lemon Carnival-kjeks
oppskrift på lemon carnival cookies, deilige sitronkjeks perfekte for sommerfesten. enkel å lage og fulle av frisk sitronsmak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp hvetemel til allsidig bruk, pluss ekstra til utbaking.
- 2. 1/2 kopp mandelmel
- 3. 1/2 kopp superfint eller stekr's sukker
- 4. 1/4 teskje bakepulver
- 5. 1/4 teskje fint havsalt
- 6. Revet skall av 1 stor sitron
- 7. 1 stort egg, romtemperert
- 8. 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 9. 1/2 stykke usaltet smør, romtemperert, kuttet i 1/2-tommers biter
- 10. Fargede nonpareil-sprinkles
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: en rund kakeutstikker på 3 tommer.
- 3Bland melet, sukkeret, bakepulveret, saltet og sitronzesten i en food processor. Puls til det er godt blandet.
- 4Tilsett egget og vaniljen. Puls til det er godt kombinert.
- 5Tilsett smøret og kjør til deigen samler seg.
- 6Form deigen til en disk, dekk med plastfolie og frys i 30 minutter.
- 7Plasser en ovnsrist midt i ovnen.
- 8Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 9Legg et bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett.
- 10På en godt melet arbeidsflate, kjevle ut deigen til en sirkel med diameter på ca. 25 cm, ca. 0,6 cm tykk.
- 11Bruk en rund kakeutstikker på 3 tommer (ca. 7,5 cm) for å stikke ut 12 sirkler av deigen, og legg dem på det forberedte stekebrettet.
- 12Eventuelle rester av deigen kan knas sammen, kjevles ut og brukes til flere sirkler.
- 13Strø nonpareil-glasur over deigen.
- 14Trykk forsiktig inn glasuren i deigen.
- 15Stek til de er lett gyldne rundt kantene, ca. 8–10 minutter.
- 16Avkjøl i 5 minutter.
- 17Overfør til en avkjølingsrist og la dem avkjøles helt, ca. 15 minutter.