
Antipasto-pastasalat
oppskrift på antipasto pasta salad, en smakfull og enkel forrett perfekt for sommermåltider. rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund rotini eller fusilli (skruelignende pasta)
- 2. 2 hvitløksfedd
- 3. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 4. 1/3 kopp rødvinseddik
- 5. 2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 6. 1 spiseskje vann
- 7. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 8. 1 unse (1/2 kopp) soltørkede tomater (ikke i olje), bløtlagt i varmt vann i 5 minutter og godt drenert
- 9. 1/2 pund røket mozzarella, skåret i 1/2-tommers terninger
- 10. En boks på 1 pund kikerter, drenert og skylt
- 11. 3 1/2 unser skivet hard salami, skåret i julienne-strimler
- 12. 10 til 20 små peperoncini på flaske (syltede toskanske pepper)
- 13. 1/2 teskje tørkede rød pepperflak
- 14. 1 kopp løst pakket ferske flatbladede persilleblader, finhakket
Fremgangsmåte
- 11. I en kjele med kokende, saltet vann koker du rotini til den er mør, og siler den av. Skyll pastaen under kaldt vann og la den renne godt av. I en blender blander du hvitløk, sennep, eddik, vann, olje og salt etter smak til dressingen er emulsifisert. I en veldig stor bolle blander du pastaen godt med dressingen, og vender inn soltørkede tomater, mozzarella, kikerter, salami, toskanske paprika, rød pepperflak og persille. La salaten stå i kjøleskapet, dekket, i 1 time. Salaten kan lages to dager i forveien og oppbevares dekket og avkjølt.