Sitron- og kulturmelkspai
oppskrift på lemon buttermilk pie - en frisk og deilig sitruspai som er perfekt for sommeren. enkel å lage og smakfull for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Pâte Brisée (oppskrift nedenfor)
- 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør, smeltet og avkjølt
- 1 kopp sukker
- 1 1/2 kopper kulturmelk
- 4 store eggeplommer
- 4 spiseskjeer hvetemel
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 1/2 teskjeer finrevet sitronzest
- 1/4 teskje salt
- nyrevet muskatnøtt etter smak
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 3/4 stang (6 spiseskjeer) kaldt usaltet smør, skåret i biter
- 2 spiseskjeer kald vegetabilsk fett
- 1/4 teskje salt
- 2 spiseskjeer isvann, eventuelt mer etter behov
Fremgangsmåte
- 1Rull ut deigen til en tykkelse på 1/8 tomme på en lett melet overflate, og legg den i en 23 cm (1 kvart) glasspaiform. Pynt kanten dekorativt og la paibunnen hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 175°C. I en bolle visp sammen smør, sukker, kulturmelk, eggeplommer, mel, vanilje, revet skall, salt og muskatnøtt, og hell fyllet i paibunnen. Stek paien i den nederste delen av ovnen i 20 minutter, reduser temperaturen til 160°C, og stek videre i 20–25 minutter, eller til fyllet er stivnet og har fått en gyllen farge. La paien avkjøle på en rist, og server den ved romtemperatur eller avkjølt.
- 2Rull ut deigen til en tykkelse på 1/8 tomme på en lett melet overflate, og legg den i en 23 cm (1 kvart) glasspaiform. Pynt kanten dekorativt og la paibunnen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
- 3Forvarm ovnen til 175°C. I en bolle visp sammen smør, sukker, kulturmelk, eggeplommer, mel, vanilje, revet skall, salt og muskatnøtt, og hell fyllet i paibunnen. Stek paien i den nederste delen av ovnen i 20 minutter, reduser temperaturen til 160°C, og stek videre i 20–25 minutter, eller til fyllet er stivnet og har fått en gyllen farge. La paien avkjøle på en rist, og server den ved romtemperatur eller avkjølt.
- 4Lag Pâte Brisée: I en stor bolle blander du mel, smør, vegetabilsk fett og salt til blandingen ligner mel. Tilsett 2 ss isvann, og bland deigen godt til vannet er innarbeidet. Tilsett eventuelt mer isvann etter behov for å danne en jevn deig, og form den til en ball. Dryss litt mel over deigen og la den hvile i kjøleskapet, innpakket i vokspapir, i 1 time.
- 5I en stor bolle blander du mel, smør, vegetabilsk fett og salt til blandingen ligner mel. Tilsett 2 ss isvann, og bland deigen godt til vannet er innarbeidet. Tilsett eventuelt mer isvann etter behov for å danne en jevn deig, og form den til en ball. Dryss litt mel over deigen og la den hvile i kjøleskapet, innpakket i vokspapir, i 1 time.