Sitron- og kulturmelkspai

Sitron- og kulturmelkspai

oppskrift på lemon buttermilk pie - en frisk og deilig sitruspai som er perfekt for sommeren. enkel å lage og smakfull for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Pâte Brisée (oppskrift nedenfor)
  • 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør, smeltet og avkjølt
  • 1 kopp sukker
  • 1 1/2 kopper kulturmelk
  • 4 store eggeplommer
  • 4 spiseskjeer hvetemel
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 1/2 teskjeer finrevet sitronzest
  • 1/4 teskje salt
  • nyrevet muskatnøtt etter smak
  • 1 1/4 kopper hvetemel
  • 3/4 stang (6 spiseskjeer) kaldt usaltet smør, skåret i biter
  • 2 spiseskjeer kald vegetabilsk fett
  • 1/4 teskje salt
  • 2 spiseskjeer isvann, eventuelt mer etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Rull ut deigen til en tykkelse på 1/8 tomme på en lett melet overflate, og legg den i en 23 cm (1 kvart) glasspaiform. Pynt kanten dekorativt og la paibunnen hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 175°C. I en bolle visp sammen smør, sukker, kulturmelk, eggeplommer, mel, vanilje, revet skall, salt og muskatnøtt, og hell fyllet i paibunnen. Stek paien i den nederste delen av ovnen i 20 minutter, reduser temperaturen til 160°C, og stek videre i 20–25 minutter, eller til fyllet er stivnet og har fått en gyllen farge. La paien avkjøle på en rist, og server den ved romtemperatur eller avkjølt.
  2. 2Rull ut deigen til en tykkelse på 1/8 tomme på en lett melet overflate, og legg den i en 23 cm (1 kvart) glasspaiform. Pynt kanten dekorativt og la paibunnen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
  3. 3Forvarm ovnen til 175°C. I en bolle visp sammen smør, sukker, kulturmelk, eggeplommer, mel, vanilje, revet skall, salt og muskatnøtt, og hell fyllet i paibunnen. Stek paien i den nederste delen av ovnen i 20 minutter, reduser temperaturen til 160°C, og stek videre i 20–25 minutter, eller til fyllet er stivnet og har fått en gyllen farge. La paien avkjøle på en rist, og server den ved romtemperatur eller avkjølt.
  4. 4Lag Pâte Brisée: I en stor bolle blander du mel, smør, vegetabilsk fett og salt til blandingen ligner mel. Tilsett 2 ss isvann, og bland deigen godt til vannet er innarbeidet. Tilsett eventuelt mer isvann etter behov for å danne en jevn deig, og form den til en ball. Dryss litt mel over deigen og la den hvile i kjøleskapet, innpakket i vokspapir, i 1 time.
  5. 5I en stor bolle blander du mel, smør, vegetabilsk fett og salt til blandingen ligner mel. Tilsett 2 ss isvann, og bland deigen godt til vannet er innarbeidet. Tilsett eventuelt mer isvann etter behov for å danne en jevn deig, og form den til en ball. Dryss litt mel over deigen og la den hvile i kjøleskapet, innpakket i vokspapir, i 1 time.