
Havabbor med gulrøtter, fennikel, sitron og hvitløk
Lær hvordan du lager en smakfull og sunn halibutrett med gulrøtter, fennikel, sitron og hvitløk. Perfekt for en lett middag eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp olivenolje, delt
- 2. 1 stor, fersk fennikelfrø, delt i to, veldig tynt skåret, toppskuddene er reservert
- 3. 2 store sitroner; 1 skåret i veldig tynne skiver, 1 delt i 8 båter
- 4. 8 halibutfiler à 4 gram
- 5. 2 mellomstore gulrøtter, skåret i matchstikk-lignende strimler
- 6. 1 340-gram beholder med drue- eller cherrytomater, delt i to
- 7. 2 store bunt med fersk timian
- 8. 2 hvitløksfedd, skrelt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 230°C (450°F). Legg et stort, langpannet bakepapir med aluminiumsfolie, med overheng som er like langt som bakeplaten. Pensle folien med 1 spiseskje olje. Fordel skivet fennikel i midten av folien som en seng til fisken. Legg sitronskiver oppå fennikelen, deretter fisken, med litt mellomrom. Krydre fisken med salt og pepper. Strø gulrøtter over fisken, og arranger tomater rundt fisken. Drypp 3 spiseskjeer olje over fisken og tomatene. Legg på 16 kvister timian. Dekk fisken med overhengen av folie og forsegle. Stek fisken til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 12 minutter. I mellomtiden, blend resten av oljen og hvitløk i en blender til det er glatt. Smak til sausen med salt og pepper. Åpne foliepakken. Hell hele sausen over fisken og grønnsakene. Reseal folien. La fisken avkjøle til romtemperatur i 1 time. Avkjøl over natten. Kast timiankvistene. Bruk en stor stekespade til å overføre én fiskefilet med fennikelsengen til hver av 8 tallerkener. Fordel tomater, gulrøtter og saus på tallerkenene. Pynt fisken med sitronbåter og fennelkvister.