Tranebærgranita

Tranebærgranita

Lær hvordan du lager en enkel og forfriskende cranberry granita. Perfekt som dessert eller mellomrett om sommeren!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1, 2 kopper tranebærjuice
  • 1/3 kopp sukker
  • 1/4 kopp fersk limejuice
  • 1/4 kopp vodka
  • 6 ferske tranebær, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Visp tranebærjuice og sukker i en tykk, middels stor kjele over middels varme til sukkeret er oppløst. Hell tranebærblandingen i en 13 x 9 x 2 tommer glassform. La det avkjøle helt. Visp inn limesaft og vodka. Sett i fryseren til granitaen blir slushete, omtrent 2 timer. Bruk en gaffel til å røre og blande. Fortsett å fryse granitaen til den er helt frossen, og rør hver time for å danne krystaller, minst 5 timer eller over natten.
  3. 3Fordel granitaen i 6 dessertglass. Pynt med friske tranebær, hvis ønskelig, og server.