Salsa Verde

Salsa Verde

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull salsa verde. Perfekt til kjøtt, fisk eller som dip. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 ansjostykker på tube, hakket (valgfritt)
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • 1 ½ ss kapers, skylt og hakket
  • 1 Fresno-chili eller rød jalapeño, fjernet stilk og frø, finhakket
  • 4 kopper løst pakket ferske flatbladede persilleblader, finhakket
  • 2 kopper løst pakket ferske mynteblader, finhakket
  • 1 kopp pluss 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • Koshersalt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland ansjoser (hvis du bruker det), hvitløk, kapers og chili i en morter eller food processor. Knus med en pestle eller kjør til en grovkornet pasta dannes. Tilsett urter og rør for å blande. Fjern pestle eller overfør pastaen til en bolle. Bruk en gaffel og visp sakte inn oljen for å lage sausen. Krydre med salt etter smak, hvis ønskelig. La stå i romtemperatur i 30 minutter slik at smakene får satt seg. FORBEREDELSER: Sausen kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Ta den ut av kjøleskapet og rør om før servering.