Lavfett limekake

Lavfett limekake

oppskrift på en lavfett limekake som er perfekt for en sunn og smakfull dessert. enkel å lage og egner seg for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. Non-stick grønnsakspray
  • 2. 1 3/4 kopper hvetemel
  • 3. 2 1/4 teskjeer bakepulver
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 1 kopp sukker
  • 6. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 7. 2 spiseskjeer (1/4 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 8. 4 store eggehviter
  • 9. 2 spiseskjeer fersk limejuice
  • 10. 1 spiseskje revet limeskall
  • 11. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 12. 2/3 kopp lettmelk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Spray en avlang form på 21 x 11 cm (8 1/2 x 4 1/2 tommer) med vegetabilsk oljespray. Bland mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker, vegetabilsk olje og smør i en stor bolle til det er godt blandet. Tilsett eggehviter én etter én, og pisk godt etter hver tilsetning. Rør inn limesaft, revet limeskall og vaniljeekstrakt. Tilsett de tørre ingrediensene vekselvis med kulturmelk, begynn og avslutt med de tørre ingrediensene, og pisk bare til alt er godt blandet etter hver tilsetning. Hell røren i den forberedte formen. Stek til toppen er gyllenbrun og en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 55 minutter. Flytt formen til en rist og la kaken avkjøle i 20 minutter. Vend kaken ut av formen og la den avkjøle helt på risten. (Kan lages én dag i forveien. Pakk tett inn i plastfolie og oppbevar i romtemperatur.) Skjær i skiver.