Linguine-pastasalat
Lær hvordan du lager en deilig linguine pasta salad. Perfekt som forrett eller lett måltid i sommersesongen. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 16 unser linguine-pasta
- 1/2 pund ferske sopp i skiver
- 12 cherrytomater, delt i to
- 1 løk, hakket
- 1/2 grønn paprika, hakket
- 1 (4 unser) krukke med ovnsbakte røde paprika, drenert og hakket
- 1 agurk, hakket
- Dressing:
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1/3 kopp destillert hvit eddik
- 1/4 kopp ketchup
- 1 spiseskje løkpulver
- 1 1/2 teskje sellerifrø
- 1 1/2 teskje Worcestershire-saus
- 1 1/2 teskje salt
- 1 teskje malt sennep
- 1 teskje paprika
- 1 teskje hvitløkpulver
- 2/3 kopp vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok linguine til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 11 minutter; skyll med kaldt vann og la renne av.
- 2Bland linguine, sopp, cherrytomater, grønn paprika, rød paprika, løk og agurk i en stor bolle.
- 3Bland sukker, eddik, ketchup, løkpulver, sellerifrø, Worcestershire-saus, salt, malt sennep, paprika og hvitløkpulver i en blender. Hell olivenoljen i en jevn strøm i blenderen mens den kjører. Kjør blandingen i noen sekunder til dressingen er tykk og kremet.
- 4Hell dressingen over pastaen og vend godt slik at alt blir dekket. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 1 time.