Grillet halloumi og cherrytomater med myntesaus
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull rett med grillet halloumi, cherrytomater og frisk myntesaus. Perfekt for sommermåltidet!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/4 kopper (løst pakket) ferske mynteblader
- 2. 3/4 kopp (løst pakket) ferske basilikumblader
- 3. 1/4 kopp finrevet Parmesanost
- 4. 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 5. 1 hvitløksfedd, skivet
- 6. 2 spiseskjeer pinjekjerner, ristet
- 7. 8 unser cherrytomater, drue- eller pæreformede tomater
- 8. 12 unser Halloumiost, kuttet på tvers i 5 cm tykke skiver
- 9. 12 ferske basilikumblader, tynne skiver
- 10. 3 til 4 lange metallspyd
Fremgangsmåte
- 11. Bland mynte, 3/4 kopp basilikum, Parmesan, 1/4 kopp olje, hvitløk og pinjekjerner i en foodprocessor. Kjør til jevnt. Smak til pestoen med salt og pepper. Overfør til en liten skål. Forbered grillen (middels høy varme). Tre tomater på spyd. Pensle med 2 spiseskjeer olje; strø over salt. Grill spydene til tomatskinnene sprekker, 2 til 3 minutter på hver side. Grill halloumi til den er gyllen, 2 minutter på hver side. Overfør osten til et serveringsfat. Fjern tomatene fra spydene og strø dem over osten. Topp med klatter av pesto. Dryss over skivet basilikum og server.
- 22. Bland mynte, 3/4 kopp basilikum, Parmesan, 1/4 kopp olje, hvitløk og pinjekjerner i en foodprocessor. Kjør til jevnt. Smak til pestoen med salt og pepper. Overfør til en liten skål.
- 33. Forbered grillen (middels høy varme). Tre tomater på spyd. Pensle med 2 spiseskjeer olje; strø over salt. Grill spydene til tomatskinnene sprekker, 2 til 3 minutter på hver side. Grill halloumi til den er gyllen, 2 minutter på hver side. Overfør osten til et serveringsfat.
- 44. Fjern tomatene fra spydene og strø dem over osten. Topp med klatter av pesto. Dryss over skivet basilikum og server.