Grillet halloumi og cherrytomater med myntesaus

Grillet halloumi og cherrytomater med myntesaus

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull rett med grillet halloumi, cherrytomater og frisk myntesaus. Perfekt for sommermåltidet!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper (løst pakket) ferske mynteblader
  • 2. 3/4 kopp (løst pakket) ferske basilikumblader
  • 3. 1/4 kopp finrevet Parmesanost
  • 4. 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 5. 1 hvitløksfedd, skivet
  • 6. 2 spiseskjeer pinjekjerner, ristet
  • 7. 8 unser cherrytomater, drue- eller pæreformede tomater
  • 8. 12 unser Halloumiost, kuttet på tvers i 5 cm tykke skiver
  • 9. 12 ferske basilikumblader, tynne skiver
  • 10. 3 til 4 lange metallspyd

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland mynte, 3/4 kopp basilikum, Parmesan, 1/4 kopp olje, hvitløk og pinjekjerner i en foodprocessor. Kjør til jevnt. Smak til pestoen med salt og pepper. Overfør til en liten skål. Forbered grillen (middels høy varme). Tre tomater på spyd. Pensle med 2 spiseskjeer olje; strø over salt. Grill spydene til tomatskinnene sprekker, 2 til 3 minutter på hver side. Grill halloumi til den er gyllen, 2 minutter på hver side. Overfør osten til et serveringsfat. Fjern tomatene fra spydene og strø dem over osten. Topp med klatter av pesto. Dryss over skivet basilikum og server.
  2. 22. Bland mynte, 3/4 kopp basilikum, Parmesan, 1/4 kopp olje, hvitløk og pinjekjerner i en foodprocessor. Kjør til jevnt. Smak til pestoen med salt og pepper. Overfør til en liten skål.
  3. 33. Forbered grillen (middels høy varme). Tre tomater på spyd. Pensle med 2 spiseskjeer olje; strø over salt. Grill spydene til tomatskinnene sprekker, 2 til 3 minutter på hver side. Grill halloumi til den er gyllen, 2 minutter på hver side. Overfør osten til et serveringsfat.
  4. 44. Fjern tomatene fra spydene og strø dem over osten. Topp med klatter av pesto. Dryss over skivet basilikum og server.