
Pasta Carbonara
Lær hvordan du lager klassisk pasta carbonara med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og deilig middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 gallon saltet vann
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 4 unser pancetta eller skivet bacon, i terninger
- 1 teskje finhakket hvitløk
- 2 spiseskjeer hvitvin
- 1/2 kopp fløte
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1 pund fersk linguini
- 1 kopp revet Pecorino Romano
- 2 egg, skilt
Fremgangsmåte
- 1Ha vannet i en stor pastakjele og kok opp over middels varme.
- 2Tilsett oljen og pancettaen i en stor stekepanne på lav varme.
- 3Kok pancettaen til den er sprø, vær forsiktig så den ikke brenner seg, ca. 5 minutter.
- 4Tilsett hvitløken og rør i 5 sekunder.
- 5Tilsett vin, fløte og svart pepper.
- 6Kok opp til sausen dekker baksiden av en skje.
- 7Legg den ferske linguinen i vannet og rør for å skille strålene.
- 8Når pastaen er nesten gjennomkokt, tar du den opp av vannet og legger den i pannen med sausen.
- 9Rør forsiktig i 1 minutt.
- 10Ta pannen av varmen, tilsett halvparten av osten og eggehviten, og rør forsiktig, vær forsiktig så du ikke ødelegger nudlene.
- 11Tilsett eggeplommen og vend lett.
- 12Overfør pastaen til en serveringsskål eller et fat, og pynt med resten av osten.
- 13Nyt.