Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Lær hvordan du lager klassisk pasta carbonara med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og deilig middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 gallon saltet vann
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 4 unser pancetta eller skivet bacon, i terninger
  • 1 teskje finhakket hvitløk
  • 2 spiseskjeer hvitvin
  • 1/2 kopp fløte
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 pund fersk linguini
  • 1 kopp revet Pecorino Romano
  • 2 egg, skilt

Fremgangsmåte

  1. 1Ha vannet i en stor pastakjele og kok opp over middels varme.
  2. 2Tilsett oljen og pancettaen i en stor stekepanne på lav varme.
  3. 3Kok pancettaen til den er sprø, vær forsiktig så den ikke brenner seg, ca. 5 minutter.
  4. 4Tilsett hvitløken og rør i 5 sekunder.
  5. 5Tilsett vin, fløte og svart pepper.
  6. 6Kok opp til sausen dekker baksiden av en skje.
  7. 7Legg den ferske linguinen i vannet og rør for å skille strålene.
  8. 8Når pastaen er nesten gjennomkokt, tar du den opp av vannet og legger den i pannen med sausen.
  9. 9Rør forsiktig i 1 minutt.
  10. 10Ta pannen av varmen, tilsett halvparten av osten og eggehviten, og rør forsiktig, vær forsiktig så du ikke ødelegger nudlene.
  11. 11Tilsett eggeplommen og vend lett.
  12. 12Overfør pastaen til en serveringsskål eller et fat, og pynt med resten av osten.
  13. 13Nyt.